Συνταγή για παντζαροσαλάτα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
  • 100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 60γρ. γιαούρτι σουρωτό
  • 2 κ. σ. ξίδι balsamico
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ζωμό από τα βρασμένα παντζάρια
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τα παντζάρια για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Αφαιρείς τη φλούδα και τα τρίβεις στον τρίφτη
  • Τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνεις στην άκρη
  • Κρατάς μισό ποτήρι από το ζωμό
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το γιαούρτι, το σκόρδο, το ζωμό, το  ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Προσθέτεις αλάτι
  • Βάζεις τα παντζάρια  σε ένα γυάλινο μπολ ή σαλατιέρα και ρίχνεις από πάνω το dressing και το καρύδι.

Tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ