Χρόνος Προετοιμασίας: 80‘
Xρόνος Μαγειρέματος: 20′
Μερίδες: 6-8 άτομα
Υλικά
1500 κολοκύθα
200 γρ. κάστανα, βρασμένα
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
400 γάλα καρύδας
600ml ζεστό νερό
¼ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μπαχάρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
Ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
Σπόρους ροδιού
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την τοποθετούμε σε ένα ταψί, μέσα στο οποίο βάζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Καθαρίζουμε τα κάστανα από τον φλοιό τους και τις ίνες.
Βγάζουμε την ζεστή κολοκύθα από τον φούρνο και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό.
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα λαχανικά, το τζίντζερ, τα κάστανα, την κολοκύθα και το ψημένο σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη φλούδα του.
Προσθέτουμε το νερό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σούπα για 15’.
Κατόπιν την πολτοποιούμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και μόλις πάρει 1-2 βράσεις, αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τη ζεστή κολοκυθόσουπα με κρέμα καρύδας, ψιλοκομμένα καρύδια και σχινόπρασο και σπόρους ροδιού.
Vegan Κολοκυθόσουπα με ψητή κολοκύθα και κάστανα
πηγή: funkycook.gr