Σ.Ε.Α.Κ: Στους “Θησαυρούς της Κορινθιακής Γης” η γαστρονομία του τόπου συνάντησε την πολιτιστική κληρονομιά 

Οι “Θησαυροί της Κορινθιακής Γης” η εκδήλωση γαστρονομίας και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 16 Ιουλίου στην Αρχαία Κόρινθο ήταν μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση με διπλό σκοπό: την επαφή με τις τοπικές γεύσεις και τη προβολή της περιοχής και του νομού μας. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Η Τριήρης” αναφέρει, μεταξύ άλλων, σχετικά με την εκδήλωση :

“Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς Αρχαιολογικούς χώρους, η εκδήλωση “Θησαυροί της Κορινθιακής Γης” πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου για ακόμα μία χρονιά δίπλα από τον Ναό του Απόλλωνα προσφέροντας σε όλους ένα μοναδικό γαστρονομικό γεγονός. Η σύνδεση άλλωστε της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής με την αγροδιατροφή & την γαστρονομία αποτελούν εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ενδυναμώνουν στο μέγιστο την τοπική οικονομία και το τουριστικό brand της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου, της Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) και της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας καθώς και με την Υποστήριξη της Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, της Αμερικάνικη Σχολή Ανασκαφών Κορίνθου, του Επιμελητήριο Κορινθίας, της Wyndham Poseidon Resort & του Κέντρου Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κορινθίων.

Οι «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» αποτελούν μία έμπνευση της Κατερίνας Καρσιώτη, Δημοσιογράφου – Ξεναγού σε γαστρονομία & αγροτουρισμό ενώ η  διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ) με στόχο την απόλυτη σύνδεση του πολιτιστικού αποθέματος με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα. Για πρώτη φορά ένας Αρχαιολογικός χώρος με τεράστια ιστορία άνοιξε τις πόρτες του σε μία γαστρονομική εκδήλωση και αυτό χάρη στην υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και της προϊσταμένης κα Παναγιώτας Κασίμη.

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου όπου παρακολούθησε μία εντυπωσιακή Ημερίδα με αναγνωρισμένους ομιλητές. Εξαιρετικές ομιλίες με ιδιαίτερες θεματικές πραγματοποιήθηκαν από την Ιουλία Τζώνου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών, την Θάλεια Τσιχλάκη, Δημοσιογράφο Γεύσης, τον Γιώργο Στυλιανουδάκη, Chef, την Μαρία Κατσούλη, Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition, τον Πάρη Τσάρτα, Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθήνας στο Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης & τον Παναγιώτης Μητρογιάννης, Διατροφολόγο.

Τεράστιο ενδιαφέρον και σπουδαία θέση κατείχε η προθήκη με τα κεραμικά μαγειρικά σκεύη στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τα δουν και με την καθοδήγηση των Αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων & της Αμερικάνικης Σχολής Ανασκαφών να αντιληφθούν τη χρήση τους στο παρελθόν & την σύνδεση τους με το παρόν…”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ