Τάσος Μποζίκης: “Για ακόμη μια φορά, είμαστε αναγκασμένοι να διαψεύσουμε τις υποτιθέμενες «σοβαρές» προτάσεις του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ»

“Για ακόμη μια φορά, είμαστε αναγκασμένοι να διαψεύσουμε τις υποτιθέμενες «σοβαρές» προτάσεις του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» οι οποίοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ΑΡΝΗΣΗ τους να ΨΗΦΙΣΟΥΝ θετικά για την στέγαση του γηπέδου το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο στο ΔΑΚ, με ένα σύγχρονο, γρήγορο και καλαίσθητο τρόπο, ο οποίος έχει διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας λόγω της ταχύτητας και του μικρού κόστους κατασκευής, μηχανεύθηκαν όποια φθηνή δικαιολογία μπορούσαν.

Τι μας λένε λοιπόν αναφέροντας ούτε καν την μισή αλήθεια;

Ότι το μπαλόνι κοστίζει 408.000€ ενώ η πραγματικότητα είναι ότι  για το μπαλόνι στον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της μελέτης αναφέρεται σαν ποσό 145.250€ και για το σκυρόδεμα που απαιτείται για την στήριξη του 104.995€. Σύνολο δηλαδή 250.245 και με τον ΦΠΑ 310.303,80€.

Το υπόλοιπο ποσό του προϋπολογισμού του έργου είναι ένα νέο σύγχρονο ξύλινο αθλητικό δάπεδο με προϋπολογισμό 97.774€.

Δεν βρήκαν τον χρόνο λοιπόν ούτε μια ματιά να ρίξουν στο κείμενο που κλήθηκαν να ψηφίσουν ώστε να διαπιστώσουν τα πραγματικά ποσά ή εσκεμμένα αναφέρουν αναληθή στοιχεία;

Μάλιστα, αν και ήδη οκτώ μήνες θητεία στα δημοτικά, δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο προϋπολογισμός μιας μελέτης πάντα είναι υψηλότερο από το τελικό ποσό που θα ανατεθεί , αφού θα υπάρξει και η ανάλογη έκπτωση του διαγωνισμού;  Εκτός και αν και εδώ εσκεμμένα ξεχνούν να το περιλάβουν στις δηλώσεις τους.

Ξεχνούν πάλι ότι το φουσκωτό θα παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα (4-6 μήνες) ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι αθλούμενους δημότες, ενώ ένα κλειστό θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή χρήσης του χώρου για 2-3 χρόνια τουλάχιστον και μάλιστα εφόσον όλα καταλήξουν ευνοϊκά.

Και το χειρότερο που δείχνει ότι είτε απέχουν από την πραγματικότητα είτε εσκεμμένα παραπληροφορούν, είναι ότι δηλώνουν ΔΗΜΟΣΙΑ πως ένα νέο κλειστό γήπεδο κοστίζει 500€ (με τον ΦΠΑ μάλιστα) το τετραγωνικό.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένα νέο κλειστό θα πρέπει να μελετηθεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, να είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (πόσο γρήγορα ξεχνούν στο όνομα της φθηνής αντιπολίτευσης το μεγάλο τους υποτίθεται επικοινωνιακά «όπλο», δηλαδή την μηδενική ενεργειακή κατανάλωση των δημοτικών κτιρίων) και επομένως θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα και  ακριβά υλικά που θα φτάσουν το κοστολόγιο τουλάχιστον στα 1.200-1.500€ ανά τετραγωνικό μέτρο;

Ξεχνούν ότι θα χρειασθούν όλες οι μελέτες και οι άδειες;  Ακόμη αν έψαχναν λίγο θα έβλεπαν ότι εκτός των αρχιτεκτονικών , στατικών , μηχανολογικών και άλλων  συνήθων μελετών, απαιτείται και γεωτεχνική μελέτη, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος όλων των μελετών 120-140.000€. Σε αυτό το ποσό μάλιστα αν προσθέσουμε το ξύλινο δάπεδο που αναφέρω πιο πάνω, κόστους περίπου 100.000€, ήδη φθάσαμε τις 240.000€, ΧΩΡΙΣ να έχει καν ξεκινήσει το κτίριο. Δηλαδή, σύμφωνα με την εκτός πραγματικότητας αριθμητικής τους,  με τα υπόλοιπα 260.000€ θα φτιάξουν καινούργιο κλειστό γήπεδο.

Αγαπητοί, το να μην θέλετε να γίνει τίποτε στον Δήμο Κορινθίων είναι δικαίωμα σας και θα κριθείτε από τους δημότες για αυτό.

Το να προσπαθείτε όμως να παραπλανήσετε την κοινή γνώμη χωρίς να αναφέρετε τα πραγματικά στοιχεία είναι τουλάχιστον λυπηρό.

Η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη έχει στο πρόγραμμα της ένα τουλάχιστον σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή και θα το υλοποιήσει γιατί το έχουν ανάγκη τα νέα παιδιά.

Με σοβαρότητα, είναι σε διαδικασία εξεύρεσης των πιστώσεων που απαιτούνται και θα κατασκευασθεί ένα κόσμημα το οποίο θα παραδοθεί στους συνδημότες μας.

Εσείς συνεχίστε, παρασυρόμενοι ίσως από ευκαιριακού τύπου αντιπολίτευση ή από κακούς συμβούλους, να αρνείστε να συμμετάσχετε σε όσα με αγώνα και κόπο υλοποιούμε.

Τουλάχιστον όμως προσπαθείστε να μην κρύβετε την αλήθεια.

ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ!”

(ανάρτηση στο FB)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ