Τέταρτη ημέρα καίει η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: «Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση” ανέφερε ο Υπουργός πολιτικής προστασίας

Σήμερα Τετάρτη είναι η τέταρτη μέρα που καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση  στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες 35 και 40 χρόνων, όταν πήγαν να βοηθήσουν έναν φίλο τους σε μαντρί και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης , στάχτη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες. Επί τόπου επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 160 οχήματα και 28 ομάδες πεζοπόρο. Από αέρος , με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν κινητοποιηθεί έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Δήλωση Κικίλια

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία», σημείωσε μεταξύ άλλων χθες ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Κικίλιας στάθηκε στο ανάγλυφο των περιοχών αυτών που χαρακτηρίζονται, όπως είπε, από πολύ μεγάλες χαράδρες, ρέματα, χούνες, γκρεμούς και πολύ ψηλές βουνοκορφές γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες στην προσέγγισή τους. Επίσης ο Υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση «σοβαρή» και τόνισε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται υπομονή και χρειάζεται σωστή δουλειά, καθημερινή». Σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής ο κ. Κικίλιας είπε ότι η πρώτη αποτύπωση δείχνει ότι έχουν πληγεί περίπου 40-50.000 στρέμματα.

Η Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας προέβη χθες στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM)  ζητώντας την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπισή της .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ