Τί είναι το κοινωνικό αντίτιμο που θεσμοθετήθηκε στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κορινθίων;

Πολλές οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, σύμφωνα με όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Τσάκωνας και συγκεκριμμένα έχουν γίνει και θα γίνουν τα εξής: 

“Αναβαθμίζουμε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα μέλη των ΚΑΠΗ με δραστηριότητες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της δημιουργικής απασχόλησης.

Θεσμοθετήσαμε το κοινωνικό αντίτιμο δηλαδή κάθε μέλος του ΚΑΠΗ που ανανέωνε την κάρτα του για το έτος 2024 αντί να δίνει 3€ έδωσε ένα συσκευασμένο τρόφιμο.  Μέχρι σήμερα έχουν ανανεώσει τις κάρτες τους 2286 μέλη. Τα συσκευασμένα τρόφιμα που μαζεύτηκαν ανήλθαν σε 3815 τεμάχια δηλαδή 1529 τεμάχια περισσότερα διότι το κάθε μέλος δεν έδινε μόνο το ένα το υποχρεωτικό αλλά περισσότερα. Θεωρώ ότι ο στόχος της Αλληλεγγύης επετεύχθη.

Θερμαλισμός. Αυξήσαμε την επιδότηση από 50€/μέλος σε 85€ με αποτέλεσμα να έχουμε καθολική συμμετοχή 350 ατόμων όσες δηλαδή ήταν και οι θέσεις όταν για το ίδιο περσυνό διάστημα συμμετείχαν 309 με διατιθέμενες θέσεις 400. Σαφέστατα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο η γενναία αύξηση των 35€ επιπλέον / άτομο.

Διοργανώσαμε με τις 4 χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. (Β΄, ΣΤ, Περιγιαλίου και Αρχαίας Κορίνθου) 3 εκδηλώσεις οι οποίες συγκέντρωσαν τον διπλάσιο κόσμο απ’ ότι περιμέναμε. Αυτό μας δείχνει όχι μόνο την επιτυχία των εκδηλώσεων αλλά και την δίψα των μελών μας για δημιουργική διασκέδαση.

Διοργανώνουμε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας που είναι η 1η Οκτωβρίου κάθε έτους, συνεστίαση σε 7 διαφορετικά σημεία και όχι προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε και τα μέλη των ΚΑΠΗ στην περιοχή τους αλλά και να βοηθήσουμε την τοπική αγορά των περιοχών. (Ταβέρνες, φούρνους κλπ).

Ετοιμάζουμε μια πενθήμερη εκδρομή στην Μυτιλήνη εντός του Οκτωβρίου, οι ανακοινώσεις θα βγουν άμεσα με πάλι γενναία χρηματοδότηση στο ποσό ύψους 80€/συμμετέχοντα μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Επιπλέον προετοιμάζουμε κάποιες μικρές εκδρομές σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων μέχρι τέλος του χρόνου.

Αναφορικά με το ΚΗΦΗ: Αναδιοργανώνουμε ριζικά το πρόγραμμα του ΚΗΦΗ το οποίο πρέπει να αυξήσει την απήχηση του και να αναδειχθούν οι πολύτιμες υπηρεσίες που μπορεί αυτό να προσφέρει. Είναι χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί από το 2007 και έχουμε υποχρέωση να το αναπτύξουμε. Το επόμενο διάστημα προχωράμε σε μετεγκατάσταση σε νέο λειτουργικό κτίριο και εντάσσουμε άμεσα στις υφιστάμενες παρεχόμενες υπηρεσίες, τις υπηρεσίες της εργοθεραπείας, της ψυχολογικής υποστήριξης, της φυσικοθεραπείας και της διατροφολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ