Τα “Β’ ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ” θα πραγματοποιηθούν στην Κόρινθο την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 8 το βράδυ , στο λιμάνι της πόλης 𝝥𝝠𝝖𝝩𝝚𝝞𝝖 𝝚𝝠𝝚𝝪𝝝𝝚Ρ𝝞𝝤𝝪 𝝗𝝚𝝢𝝞𝝛𝝚𝝠𝝤𝝪 (Φλοίσβος), στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Θαλασσινές Ημέρες 2025” .
Το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα που συμμετέχει στις εκδηλώσεις Θαλασσινές Ημέρες 2025 αναφέρει:
“Στην Κόρινθο, την πόλη που ανασαίνει ανάμεσα σε δύο θάλασσες – τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό – η θάλασσα δεν είναι απλώς γεωγραφικό στοιχείο, αλλά πνεύμα, μνήμη, ρίζα και κάλεσμα.
Στην πύλη του Πελοποννησιακού κόσμου, αφιερώνουμε στον θεό των σεισμών, στον κυρίαρχο του θαλάσσιου πλούτου και του ανθρώπινου ταξιδιού, αυτή τη βραδιά.
Στο τοπόσημο του Φλοίσβου, όπου η σύγχρονη Κόρινθος συναντά τη δροσιά της θάλασσας, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα συμμετέχει στις εκδηλώσεις Θαλασσινές Ημέρες 2025 με μια μουσική προσφορά εμποτισμένη στην αρμύρα του ελληνικού ήχου και όχι μόνο.
Η βραδιά των Βʹ Ποσειδωνείων είναι ένας λυρικός και πολιτισμικός διάπλους: τραγούδια του νερού, ήχοι του ανέμου, μελωδίες του έρωτα που πάλλονται όπως το κύμα.
Συντελεστές Εκδήλωσης
- Βασίλης Μαντούδης – ακορντεόν
- Αλέξανδρος Χαραλάμπους – βιολοντσέλο
- Κατερίνα Λιάτα – πιάνο
- Δημήτρης Τριανταφυλλίδης – φωνή
Σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη τη σύνδεση με το βαθύτερο, η τέχνη επιστρέφει στον αρχέγονο ρυθμό της φύσης και του μύθου, ανακαλώντας τον Ποσειδώνα όχι ως τρομερό θεό, αλλά ως αρχέτυπο της μεταμόρφωσης – εκεί όπου ο άνθρωπος συναντά το στοιχείο του και ξαναθυμάται.
Μια νύχτα που ενώνει τον άνθρωπο με τη θάλασσα και τον μύθο – μην τη χάσετε!”