Τα λόγια του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου για τον Αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ, στην 8η “Νεμεάδα”

Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου τα φετινά “Νέμεα”, η 8η “Νεμεάδα” , που ξεκίνησαν την Παρασκευή και εορτάστηκαν με λαμπρότητα, όπως αρμόζει στην ιστορία της Αρχαίας Νεμέας.  

Στην τελετή έναρξης η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν παρούσα με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστο Λαμπρόπουλο, να μιλά, για τη σημασία της διοργάνωσης, αλλά και για την εμβληματική μορφή του καθηγητή Μίλλερ, του ανθρώπου που αφιέρωσε όλη σχεδόν τη ζωή του στην Αρχαία Νεμέα.

«Ο Στέφανος Μίλλερ, με την αγάπη και το πάθος του για την Αρχαιολογία και τον ελληνικό πολιτισμό, ανέσκαψε την Αρχαία Νεμέα και αποκάλυψε τα σημαντικά μνημεία και τον ιστορικό χώρο των Νέμεων Αγώνων. Η επιμονή του και η αφοσίωσή του δεν αναγνωρίστηκαν μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά φυσικά και από όλους εμάς που θαυμάζουμε και σεβόμαστε το έργο του. Χάρη στις προσπάθειές του, ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο και αναδείχθηκε ως ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ