Την διαμαρτυρία των κατοίκων & των εργαζομένων της Ισθμίας μετά την κατεδάφιση της αερογέφυρας στον Ισθμό, μετέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Ψυχογιός

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και τους κ.κ. Υπουργούς
Εσωτερικών, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Γιώργος Ψυχογιός σχετικά με το «Ψήφισμα-διαμαρτυρία κατοίκων κι εργαζομένων Ισθμίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων συγκοινωνίας από την κατεδάφιση γέφυρας στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών»

Ο Βουλευτής  του νομού μας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέτει συγκεκριμμένα, ως Αναφορά το Ψήφισμα – Διαμαρτυρία κατοίκων και εργαζομένων της Δημοτικής Ενότητας Ισθμίας, που υπογράφεται από την Επιτροπή Κατοίκων και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, όπως του κοινοποιήθηκε, όπως αναφέρει.
“Σύμφωνα με το Ψήφισμα, από την Παρασκευή 07/06/2024, που συνέβη το ατύχημα με το βυτιοφόρο στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή και στη συνέχεια την κατεδάφιση της γέφυρας, απομονώθηκε εντελώς η περιοχή του Καλαμακίου, Αγίου Χαραλάμπους, Σουσακίου και των πέριξ οικισμών, καθιστώντας αδύνατη την οδική επικοινωνία με το υπόλοιπο κομμάτι της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας, την έδρα του Δήμου, την πρωτεύουσα και τον υπόλοιπο Νομό.
Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, αποτέλεσμα αυτού είναι να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς, Νοσοκομείο και φαρμακεία, δημόσιες υπηρεσίες και σε υπηρεσίες και καταστήματα αναγκαία για την κάλυψη βασικών αναγκών της καθημερινότητάς τους. Δεδομένης, μάλιστα, της διακοπής συγκοινωνίας, επισημαίνουν ότι είναι εντελώς αποκλεισμένοι και απομονωμένοι από τον υπόλοιπο Νομό με αποτέλεσμα κατά την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, μέρος των κατοίκων να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Συμπληρώνουν, εξάλλου, ότι η κατάσταση αυτή χειροτερεύει ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας δεν λειτουργεί.
Καταλήγουν, διατυπώνοντας κραυγή αγωνίας αφού από την ως άνω εξέλιξη πλήττονται το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στις διάφορες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι προσέρχονται για εργασία από άλλες περιοχές παρόλο που δεν είναι κάτοικοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες ομάδες.
Για τους παραπάνω λόγους, διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την άμεση λειτουργία παρακαμπτήριων οδών, ως υπήρχαν κατά την κατασκευή της Ολυμπία Οδού, καθώς και την άμεση επαναλειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Επισυνάπτεται: Το σχετικό Ψήφισμα.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2024

Ο Καταθέτων Βουλευτής,

Γεώργιος Ψυχογιός”

Ακολουθεί το ψήφισμα: 

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΣΘΜΙΑΣ
ΠΡΟΣ:
1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ κ. ΔΗΜΑ, κ. ΤΑΓΑΡΑ, κ. ΣΟΥΚΟΥΛΗ, κ. ΨΥΧΟΓΙΟ
3. ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΤΩΧΟ
4. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΓΚΙΟΛΗ
5. ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
6. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
7. ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΣΘΜΙΑΣ 8. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΕΚΚ)
9. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Κύριοι,
Από την Παρασκευή 07/06/2024, που συνέβη το ατύχημα με το βυτιοφόρο, και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή και στη συνέχεια την άμεση κατεδάφιση της γέφυρας, απομονώθηκε εντελώς η περιοχή του Καλαμακίου, Αγίου Χαραλάμπους, Σουσακίου και των πέριξ οικισμών, καθιστώντας αδύνατη την οδική επικοινωνία με το υπόλοιπο κομμάτι της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας, την έδρα του Δήμου, την πρωτεύουσα και τον υπόλοιπο Νομό.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς, στο νοσοκομείο, σε φαρμακεία, σε δημόσιες υπηρεσίες και σε οτιδήποτε είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία των κατοίκων.
Δεδομένου της διακοπής της συγκοινωνίας, οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών είναι εντελώς αποκλεισμένοι και απομονωμένοι από τον υπόλοιπο Νομό με αποτέλεσμα κατά την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, μέρος των κατοίκων δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Την κατάσταση αυτή χειροτερεύει το γεγονός ότι η βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας δεν λειτουργεί πλήρως. Ο ένας διάδρομος πλέον των τριών ετών που
λειτουργούσε πλημελώς για πεζούς και τροχοφόρα προς τις δύο κατευθύνσεις, αφαιρέθηκε και αυτός προ τριών μηνών περίπου.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση πλήττονται το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας δηλαδή οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στις διάφορες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι προσέρχονται για εργασία από άλλες περιοχές παρόλο που δεν είναι κάτοικοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες ομάδες.
Για τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:
∙ Την άμεση λειτουργία παρακαμπτήριων οδών ως υπήρχαν κατά την κατασκευή της Ολυμπία Οδού.
∙ Την άμεση επαναλειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίας.
Η μη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, θα μας φέρει στη δυσάρεστη θέση, να προβούμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ