Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Ο.Σ.Ε. στην Αθήνα

Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε  χθες Τρίτη 31 Μαΐου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με στελέχη του Υπουργείου και της διοίκησης του ΟΣΕ, τόσο σχετικά με την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια, όσο και για άλλα ζητήματα.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια,  στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα -με τη συμμετοχή και των αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, καθώς και του προϊστάμενου της ΕΥΔΕ ΕΠ Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη-, απασχόλησαν εκτός από το θέμα του σιδηροδρόμου και η προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για περιαστικά δρομολόγια, όπως και η εξέλιξη στην υπόθεση της λειτουργίας υδατοδρομίων.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό,  σε καλό δρόμο διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται η επαναλειτουργία της γραμμής αρχαιολογικών χώρων, Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, καθώς μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνονται οι συσκέψεις με την ομάδα Jaspers. Η εκτίμηση είναι, σημείωσε ο Π. Νίκας, ότι δεν υφίσταται κάποιο ζήτημα ως προς την υλοποίηση του εν λόγω έργου, η οποία θα γίνει με δύο εργολαβίες. Η μία θα αφορά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν παράλληλα και ως χώροι πολιτισμού και προβολής της περιοχής και η δεύτερη αποκλειστικά στο έργο της γραμμής. Όσον αφορά στο τροχαίο υλικό (βαγόνια κ.α.) το Υπουργείο θα αναλάβει τις εργασίες συντήρησης και επισκευής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ