“Τουρισμός είναι τα προϊόντα μας, οι γεύσεις μας, η φιλοξενία μας, η ψυχή μας”

“Τουρισμός είναι τα προϊόντα μας, οι γεύσεις μας, η φιλοξενία μας, η ψυχή μας” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό, το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουλίου, στο Γεράκι της Λακωνίας όπου συνεχίστηκε, με την δεύτερη φετινή του εκδήλωση, το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories 2023 | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”, που διοργάνωσε η Περιφέρεια.

Η εκδήλωση -εκτός από τα προϊόντα και τις γεύσεις της Λακωνίας που αναδείχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο κατά την διάρκειά της- είχε αναφορά και στην παράδοση της υφαντικής στο Γεράκι όπου με την οικονομική -και όχι μόνο- στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου επαναλειτούργησε τα τελευταία χρόνια η Σχολή Υφαντικής Τέχνης με ορθό αργαλειό, μιας τέχνης που έχει περιληφθεί στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, αναφέρει η Π.Π.

“Η Περιφέρεια προμηθεύτηκε αργαλειούς, κάλυψε τις δαπάνες για τις πρώτες ύλες και την εκπαίδευση, ο Δήμος Ευρώτα προσέφερε το κτήριο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών και οι υφάντρες της περιοχής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις το Γεράκι να γίνει κέντρο υφαντικής τέχνης, όχι μόνο για την Πελοπόννησο αλλά και για την χώρα μας” είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ