Το, γεμάτο νόημα, μήνυμα του Κέντρου πρόληψης “Δίολκος” για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Το Κέντρο πρόληψης “Δίολκος” αναφέρει σε μήνυμά του για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: 

“26η Ιουνίου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, 365 ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Οι Παγκόσμιες Ημέρες υπάρχουν μονάχα για να μας υπενθυμίζουν το νόημα των διαφόρων, πολλών πραγμάτων της ζωής μας. Σήμερα 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, έρχεται να μας υπενθυμίσει το νόημα της ζωής χωρίς εξαρτήσεις και το νόημα της πρόληψης που οδηγούν στην πραγματική ελευθερία. Τί είναι η Πρόληψη;

Πρόληψη είναι το νοιάξιμο για την ύπαρξή μας και τη ζωή μας.

Πρόληψη είναι η φροντίδα των σχέσεων και των συνδέσεων

Πρόληψη είναι η ουσιαστική επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας και με τον εαυτό μας

Πρόληψη είναι η επαφή με τα συναισθήματά μας και η αποτελεσματική τους διαχείριση

Πρόληψη είναι η καταπολέμηση του εγωκεντρισμού και της απομόνωσης

Πρόληψη είναι η ύπαρξη και η καλλιέργεια των αξιών

Πρόληψη είναι οι στόχοι, τα οράματα που μας κινητοποιούν να αγωνιστούμε για να υπερβούμε τις δυσκολίες και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας

Πρόληψη είναι η οχύρωση απέναντι στη ματαίωση

Πρόληψη είναι η αγάπη για τον Άνθρωπο.

Αυτές είναι οι αξίες και οι στόχοι της Πρόληψης

Αυτές οι αξίες υπηρετούν τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στις τοπικές κοινότητες σε όλη της Ελλάδα και αποτελούν πρότυπα εφαρμογής παρεμβάσεων ενημέρωσης,ευαισθητοποίησης,  εκπαίδευσης κι ενίσχυσης της ψυχοκοινωνικής Υγείας των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή, στο πεδίο, σε επαφή με τα προβλήματα του κόσμου και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις δωρεάν υπηρεσίες μας σε όποιους ανθρώπους έχουν ανάγκη.

Θεωρούμε εύλογη και αναγκαία τη στήριξη της Πολιτείας στο δύσκολο έργο μας και την υιοθέτηση πολιτικών ενδυνάμωσης των Κέντρων Πρόληψης αντί για την κατάργησή τους. Τα Κέντρα Πρόληψης είναι και πρέπει να είναι σταθερά σημεία αναφοράς σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, δημιουργώντας ανασφάλεια στους ανθρώπους και τους λαούς. Τα Κέντρα Πρόληψης είναι και πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών φροντίδας και προστασίας της ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Για να πάψουν οι εξαρτήσεις να αποτελούν για κάποιους το νόημα της ζωής. Για να μπορεί ο καθένας μας ελεύθερος να βρίσκει το δικό του νόημα ζωής.

Γιατί το νόημα της ζωής είναι μια ζωή με νόημα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ