Το μήνυμα του Νίκου Σταυρέλη για το Περιβάλλον, οι πράξεις της Δημοτικής Αρχής και η έκκληση προς τους συνδημότες του

Στο μήνυμά του για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, εκτός από την ενημέρωση που κάνει για τις πράξεις της δημοτικής Αρχής για το περιβάλλον, κάνει και μια παράκληση προς τους συνδημότες του: 

“Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αλλά εμείς δεν περιμέναμε τη σημερινή μέρα για να την γιορτάσουμε με ευχολόγια. Την γιορτάσαμε ήδη με πράξεις από χτες, ανακοινώνοντας τη νέα συμφωνία για την ανακύκλωση, μία συμφωνία που μας οδηγεί σε ακόμα καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων. Κάποιος θα μιλούσε για απλή συγκυρία, αλλά δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Πρόκειται για συγκυρία με πράξη!

Όπως πράξη είναι η σύμβαση παραχώρησης μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, μια απόφαση που αναμένεται να δώσει από τον επόμενο μήνα πολύ καλύτερα αποτελέσματα, στο δύσκολο ζήτημα της καθαριότητας σε όλο τον Δήμο μας.

Όπως πράξη είναι μία σειρά από δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Πολιτική Προστασία, που στοχεύει στην πρόληψη. Που περιλαμβάνει την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στα δάση του Δήμου μας, την δημιουργία δύο πυροσβεστικών κλιμακίων στο Σοφικό και το Χιλιομόδι, την υποστήριξη των εθελοντικών οργανώσεων από τον Δήμο, με χρήματα και υποδομές.

Όπως πράξη είναι οι αναπλάσεις που πραγματοποιούμε, με τον σχεδιασμό τους να στηρίζεται στην Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Όπως πράξη είναι τα μεγάλα έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση, που πραγματοποιούμε στον Δήμο μας. Όπως πράξη είναι η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, ώστε να μπορεί να κάνει τριτοβάθμια επεξεργασία.

Αυτές τις πράξεις κάναμε εμείς. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε μικρές και μεγάλες τέτοιες πράξεις κάθε μέρα.

Αλλά με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας σάς ζητώ να κάνετε κι εσείς μια σειρά από πράξεις.

Κάντε περισσότερη ανακύκλωση. Μην αφήνετε απορρίμματα έξω από τους κάδους. Καθαρίστε τα οικόπεδά σας από τα ξερόχορτα. Και –μια και βρισκόμαστε στο καλοκαίρι- μειώστε την κατανάλωση του νερού. Ανοίξτε λιγότερο την βρύση και σε χαμηλότερη ταχύτητα. Γιατί το νερό το θέλουμε και τον κάθε επόμενο μήνα! Και κάθε επόμενο μήνα γίνεται όλο και πιο πολύτιμο, όλο και πιο σπάνιο!

Ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ