Τροποποιήθηκαν οι αρχικές Yπουργικές αποφάσεις για τις αναστολές πληρωμής των υποχρεώσεων λόγω των πυρκαγιών του Ιουλίου

Τροποποιήθηκαν οι αρχικές Yπουργικές αποφάσεις  για τις αναστολές λόγω των πυρκαγιών του Ιουλίου και δεν ισχύουν για όλους τους κατοίκους και όλες τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων Δήμων

– Όσοι εξαιρέθηκαν εκ των υστέρων ως μη πραγματικά πληγέντες δεν δικαιούνται αναστολής πληρωμών δόσεων ρυθμίσεων μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

– Λουτράκι, Περαχώρα, Άγιοι Θεόδωροι, Μέγαρα, Μάνδρα και Μαγούλα μερικές από τις περιοχές στις οποίες οι αναστολές καταργήθηκαν εκ των υστέρων.

Η κυβέρνηση εξέδωσε δύο νέες αποφάσεις, με τις οποίες οι παρατάσεις και οι αναστολές των αρχικών αποφάσεων περιορίστηκαν αποκλειστικά και μόνο σε εκείνα τα νοικοκυριά και εκείνες τις επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών που πραγματικά και αποδεδειγμένα είχαν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές. Με τις αποφάσεις δηλαδή αυτές εξαιρέθηκαν όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών.

Ωστόσο, πολλοί φορολογούμενοι από αυτούς που εξαιρέθηκαν εκ των υστέρων είχαν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις οφειλών και θεωρούσαν βέβαιο ότι η επόμενη δόση κάθε ρυθμισμένης οφειλής τους είχε χρονικό περιθώριο εξόφλησης μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024. Έτσι τώρα πρέπει να κοιτάξουν ξανά την ΑΑΔΕ , κάτι που φέρνει αναστάτωση στον οικογενειακό και επαγγελματικό προϋπολογισμό τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ