Υλικά
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομομμένος και μαϊντανός
1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
1 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
2 τριμμένες φρυγανιές
15 φύλλα από φύλλα κρούστας
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το βάζουμε σκεπασμένο σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Μετά, το στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και συμπληρώουμε με το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τις φρυγανιές.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, αλείφουμε κάθε μισό με Bιτάμ Culinesse, τοποθετούμε δύο από αυτά, το ένα πάνω στο άλλο, και απλώνουμε κατά μήκος τους 2 γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση.
Τυλίγουμε τη σπανακοτυρόπιτα σε ρολό και, μετά, την κάνουμε σαλιγκάρι, αλείφοντάς την εξωτερικά με Bιτάμ Culinesse, ώστε να μαλακώσει το φύλλο. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες.
Τοποθετούμε τις σπανακοτυρόπιτες σε ένα ταψί, αλειμμένο με Bιτάμ Culinesse, αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο ακόμα Bιτάμ Culinesse και τις ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο στους 200°C περίπου.
vitam.gr