Υπουργός Κ. Τσιάρας: Οι αποζημιώσεις για την πανώλη θα είναι τέτοιες που οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα ζώα που έχασαν

Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι, οι εκμεταλλεύσεις των οποίων επλήγησαν από την πανώλη, θα είναι τέτοιες που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα ζώα που θανατώθηκαν σε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 687/20. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Όπως είπε ακόμη ο κ. Τσιάρας, η συζήτηση για τις αποζημιώσεις θα έπρεπε να ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του κύκλου της πανώλης, ο οποίος, όπως εκτιμάται – αν δεν υπάρξει άλλο κρούσμα- θα κλείσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα ξεκινήσει από τις επόμενες ημέρες, με στόχο να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη στους παραγωγούς.

«Θα σταθούμε στο πλευρό των κτηνοτρόφων. Θα είναι σε θέση με τις αποζημιώσεις που θα πάρουν να αντικαταστήσουν το ζωικό κεφάλαιο που έχασαν», είπε.

Το ζήτημα των αποζημιώσεων, όπως επισήμανε, θα το θέσει και ο ίδιος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 23 Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια των επιστολών που έχει στείλει στους ομολόγους του της ΕΕ και στους αρμοδίους Επιτρόπους Γιάννους Βόιτσεσχόφσκι και Στέλλα Κυριακίδου (Επίτροποι Γεωργίας και Αλιείας και Υγείας των Τροφίμων, αντιστοίχως), με τους οποίους παράλληλα, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ