Φορείς Ψυχικής Υγείας του νομού μας: Η πρώτη συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή για μια αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία για τον κοινό στόχο…

Το Κέντρο Πρόληψης Κορινθίας “Δίολκος” διοργάνωσε χθες το μεσημέρι συνάντηση γνωριμίας των φορέων Ψυχικής Υγείας της Κορινθίας, στα πλαίσια του σκοπού της δικτύωσης. Όπως αναφέρει: “Ένας πολύ σημαντικός άξονας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής Υγείας των πολιτών, είναι η επικοινωνία, η δικτύωση, η συνεργασία και η αλληλοστήριξη μεταξύ των φορέων της Κορινθίας που ασχολούνται με αυτό το ευαίσθητο ανθρωπιστικό έργο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία, η ανταλλαγή σκέψεων, προβληματισμών σε σχέση με το έργο των φορέων, καθώς και προτάσεων, ώστε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί υποστηρικτικά και συμπληρωματικά για την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας στην Κοινότητα.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν την ταυτότητα και το αντικείμενό τους και αναφέρθηκαν στις πιο σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην επιτέλεση του έργου τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε ζεστό κλίμα με κάποιες προτάσεις κοινών δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας, καθώς και με τη δέσμευση ότι αυτή η πρώτη συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή για μια αρμονική κι εποικοδομητική συνεργασία για τον κοινό στόχο της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας στην ευρύτερη κοινότητα της Κορινθίας”.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γραμματέας του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης, η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης και εκπρόσωποι των εξής φορέων της Κορινθίας: 2η ΤΟΜΥ Κορίνθου, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Κορίνθου, ΚΕΔΑΣΥ Κορινθίας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κορινθίων, Ξενώνας Ακεσώ, ΚΕΘΕΑ-Κινητή Μονάδα Κύτταρο -Οξυγόνο Ναυπλίου που υποδέχεται δύο φορές την εβδομάδα αιτήματα βοήθειας στο Δήμο Κορινθίων, Ευθύμειο Κέντρο, Κοινωνική Υπηρεσία Λουτρακίου, ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου κ. Παπαθανασίου Αθανάσιος, Ελληνική Αστυνομία/Τ.Α Κορίνθου, Κέντρο Κοινότητας Σικυωνίων, Συμβουλευτικό Κέντρο Κορίνθου, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Κορινθίων, Κέντρο Υγείας Κορίνθου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ