Χρίστος Δήμας: “Η φωτιά δυστυχώς έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και σε δασικές εκτάσεις. Από την άμεση επέμβαση και τον συντονισμό δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες”

Περιγράφοντας τη σημερινή εικόνα του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τη Στιμάγκα και έχοντας ο ίδιος εικόνα της κατάστασης, αφού ήταν παρών χθες το βράδυ στη Νεμέα, στον συντονισμό υπό τον Υπουργό Β. Κικίλια, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας αναφέρει σήμερα σε δήλωσή του: 

“Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και σήμερα το πρωί στη Στιμάγκα και στο Κούτσι στην Κορινθία. Η φωτιά καίει σε δύσβατες περιοχές, όμως οι καιρικές συνθήκες (αυτή τη στιγμή) είναι καλύτερες, καθώς δεν έχει αέρα και η επιχείρηση της κατάσβεσης προχωρά κανονικά.
❗️Η φωτιά δυστυχώς έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και σε δασικές εκτάσεις. Από την άμεση επέμβαση και τον συντονισμό δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.
🚨Δίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη από όλους και συνολικά από χθες έχουν επιχειρήσει στο μέτωπο πάνω από:
👨🏻‍🚒 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος
🚒 49 οχήματα
🛩️ 11 αεροσκάφη
🚁 8 ελικόπτερα
✅ Κι επιπρόσθετα, υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο Βέλου-Βόχας, τον Δήμο Νεμέας, και άλλους δήμους, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Στρατό και από ιδιώτες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ