Χρ. Δήμας για τους μετεωρολογικούς σταθμούς στον Δ. Κορινθίων :Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των αγροτών είναι πλέον γεγονός.

O Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, που συνέβαλε καταλυτικά στην τοποθέτηση των Μετεωρολογικών σταθμών στον Δήμο Κορινθίων, αναφέρει σχετικά: “Οι πρώτοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί τοποθετήθηκαν από το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών στον Δήμο Κορινθίων, σε 3 νευραλγικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των αγροτών είναι πλέον γεγονός, με τους δυο πρώτους σταθμούς να έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία (#Σπαθοβούνι & #Άσσος).

Ο στόχος είναι η ακριβής και πλήρης καταγραφή των καιρικών δεδομένων, η μετεωρολογική πρόβλεψη και κυρίως η καταγραφή των ακραίων καιρικών φαινομένων και θερμοκρασιών () που προκαλούν ζημιές και καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούμε πλέον τη δυνατότητα να πιστοποιούνται από επιστημονικά δεδομένα οι καιρικές συνθήκες, ώστε ο αρμόδιος φορέας, ο #ΕΛΓΑ να προχωρά σε δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων.

Ο 1ος μετεωρολογικός σταθμός τοποθετήθηκε την Δευτέρα στο Σπαθοβούνι και έδωσε ήδη τις πρώτες μετρήσεις την επομένη. Ο 2ος χθες στον Άσσο και απομένει η τοποθέτηση του 3ου σταθμού στην #Ξυλοκέριζα.

Οι τοποθεσίες που εγκαταστάθηκαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν προταθεί από τον Δήμο Κορινθίων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δρ. Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που ανταποκρίθηκε άμεσα για μια ακόμη φορά στο αίτημα μας.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ