Χρ. Δήμας στον χαιρετισμό του στο Taste of Loutraki 2025: “Ενισχύει τον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την πολιτιστική εξωστρέφεια της περιοχής μας”

Κατά την χθεσινή παρουσίαση, στον αίθριο χώρο της Α.Ε.ΔΙ.Κ, του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki 2025 , “The Corinthian Food Festival”, το οποίο διοργανώνει στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (L.T.O.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και το Επιμελητήριο Κορινθίας και ξεκίνησε από χθες, απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό  (γιατί δεν μπόρεσε ο ίδιος να παρευρεθεί, λόγω φόρτου εργασίας) ο Κορίνθιος Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρίστος Δήμας, διά εκπροσώπου του. Ο κος Δήμας ανέφερε συγκεκριμένα για την σημαντική αυτή εκδήλωση γαστρονομίας τα εξής:

«Θα ήθελα κατ΄αρχάς να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Κορινθίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου για την πρόσκληση στην παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ Taste Of Loutraki, που συνδυάζεται με τον διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου. Δυστυχώς δεν κατάφερα να παρευρεθώ αυτοπροσώπως, θέλω όμως να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές, τους παραγωγούς και όλους όσους συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του γεγονότος, που ενισχύει τον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την πολιτιστική εξωστρέφεια της περιοχής μας. Η ξεχωριστή σημασία, ενισχύεται σαφώς με τον διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου, που αποτελεί ένα εμβληματικό γεωγραφικό και ιστορικό σημείο και μάς υπενθυμίζει ότι η εξωστρέφεια και η δημιουργικότητα είναι χαρακτηριστικά διαχρονικά συνυφασμένα με τον τόπο μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση. Σάς ευχαριστώ πολύ».

Το Φεστιβάλ διαρκεί τρεις ημέρες, από τις 30 Μαϊου έως την 1η Ιουνίου και διεξάγεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης και καθιέρωσης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής της Κορίνθιας,  ως γαστρονομικού προορισμού.  Τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγα Κορίνθου και της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Κορινθίας. Συμμετέχουν σ’ αυτό επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, παραγωγών τοπικών προϊόντων, κορυφαίοι σεφ και επαγγελματίες του τοπικού δικτύου τουρισμού.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ γεύσης, που αναδεικνύει τον πλούτο της Κορινθιακής διατροφικής παραγωγής και φέρνει το κοινό σε επαφή με εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία και κορυφαίοι σεφ και παραγωγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν αυθεντικές γευστικές εμπειρίες βασισμένες σε τοπικές πρώτες ύλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ