Υλικά Συνταγής
- 700 γρ. κοκκινόψαρο κατεψυγμένο
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πατάτες μεγάλες
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 3 καρότα
- Μισό ματσάκι σέλινο φρέσκο
- 1 λεμόνι
- Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά με βραστό νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε μέσα το ψάρι μας να πάρει μια βράση για 5 λεπτά να ξεπαγώσει.
Παράλληλα, βράζουμε άλλο τόσο νερό (π.χ. στο βραστήρα) γιατί θα το χρειαστούμε αμέσως μετά.
Επίσης, ξεφλουδίζουμε και πλένουμε στα γρήγορα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι. Δεν τα κόβουμε ούτε τα τεμαχίζουμε. Από το σέλινο κόβουμε μόνο τα χοντρά κομμάτια και το πλένουμε.
Μόλις το ψάρι πάρει βράση και ξεπαγώσει λίγο, αδειάζουμε προσεκτικά το πρώτο νερό από τη χύτρα και προσθέτουμε το φρέσκο ζεστό νερό που ζεστάναμε προηγουμένως.
Ξαναβάζουμε τη χύτρα στη δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα, μαζί με το ψάρι, ολόκληρα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι. Από πάνω ρίχνουμε το σέλινο, ολόκληρα τα κλωνάρια, και το ελαιόλαδο.
Φροντίζουμε η χύτρα να έχει νερό μέχρι τη μέση και τη σκεπάζουμε.
Μόλις «σφυρίξει», την αφήνουμε να μαγειρέψει την ψαρόσουπά μας για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά στη θέση 1 (για ψάρια/λαχανικά και τα ρέστα).
Στα 20 λεπτά, βγάζουμε τον ατμό της ψαρόσουπας από τη χύτρα και την ανοίγουμε.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε προσεκτικά, το ψάρι και τα λαχανικά μας. Βάζουμε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα, για να το φιλετάρουμε, και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
Με ένα ψιλό σουρωτήρι πάνω σε μια δεύτερη κατσαρόλα, σουρώνουμε τη σούπα μας από τη χύτρα για να βγάλουμε τυχόν ψαροκόκαλα.
Προσθέτουμε στο ζουμί της σούπας το ρύζι, το λεμόνι, αλάτι -και αν θέλουμε πιπέρι- και τη βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι όπως θέλουμε.
Παράλληλα, αφαιρούμε προσεκτικά τα λέπια και τα κοκάλα από το ψάρι και το κάνουμε φιλέτο σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.
Η ψαρόσουπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Βάζουμε σούπα σε ένα μπολ, μέσα σε ένα μεγάλο πιάτο και στο πλάι βάζουμε πατατούλες, καροτάκι, κολοκυθάκι, σελινάκι και ψάρι. Δείτε τη φωτό για να πάρετε ιδέες.
Η ψαρόσουπα τρώγεται ζεστή, και για τους μερακλήδες με μπόλικο πιπέρι.
Καλή όρεξη.
supersyntages.gr