Οι “Γέφυρες” στη Κόρινθο : Ξεκίνησε στο Δημοτικό θέατρο το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή

Οι «Γέφυρες», το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ξεκίνησε  σήμερα στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου. Φέτος είναι η 14η χρονιά που πραγματοποιείται και η επιτυχία του είναι και πάλι δεδομένη.

Το σημερινό, εναρκτήριο πρόγραμμα, περιλάμβανε χαιρετισμούς , εγκαίνια έκθεσης , μουσική και δύο προβολές ταινιών.

Μιλήσαμε με την υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Πέτρα Τερζή, η οποία μας είπε ότι το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κορινθίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Συμμετέχουν 35 χώρες στο φεστιβάλ, αλλά δεν θα προβληθούν όλες οι συμμετέχουσες ταινίες λόγω χρονικών περιορισμών.

Η διάρκεια του φεστιβάλ είναι από τις 8 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και το πρώτο βραβείο θα είναι ο «Χρυσός Πήγασος».

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους πρόσφατης παραγωγής για το κοινό και τα σχολεία. Οι κατηγορίες ταινιών είναι παγκόσμιος κινηματογράφος, μαθητικός κινηματογράφος, μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια και τεκμηρίωση.

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα «τρέχουν» πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος της πολιτιστικής αυτής διοργάνωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ