Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει μια σειρά γευσιγνωσιών αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται, είναι η παρουσίαση των τεσσάρων (4) βασικών ποικιλιών της Κορινθίας – Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
Περιεχόμενο Σεμιναρίων Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιόλαδου:
• Παρουσίαση βασικών ποικιλιών του ελαιολάδου της Κορινθία.
• Γνωριμία με τις τέσσερις (4) ποικιλίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
• Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση.
• Γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.
*Tα σεμινάρια θα διεξαχθούν από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας Κορινθιακού ελαιολάδου, που αντίστοιχη δεν έχει ξανασυμβεί, για να ανακαλύψουμε την μοναδικότητα του ελαιολάδου της περιοχής μας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στους αιώνες.”, αναφέρει η πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κορινθίας.