Αφράτο κεϊκ πορτοκαλιού

Υλικά

Υλικά για γαρνιτούρα

Κομμάτια & φλούδες πορτοκαλιού γλασέ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό

170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

4 αβγά

Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι

100 ml γάλα

350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

1 φακελάκι βανιλέτα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κουζινομηχανή μας λίγο παραπάνω από 1 Βιτάμ κομμένο σε κύβους. Τη βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα για να αρχίσει να αφρατεύει και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.

Δυναμώνουμε την κουζινομηχανή για λίγα λεπτά, ώσπου ζάχαρη και -Βιτάμ να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά στον κάδο και αυξάνουμε την ταχύτητα. Προσθέτουμε πρώτα το ξύσμα του πορτοκαλιού και μετά το χυμό του.

Βάζουμε σιγά σιγά το γάλα, μετά το αλεύρι, το baking powder και τη βανιλέτα.

«Βιταμώνουμε» τη φόρμα μας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την ανακινούμε πολύ καλά. Στρώνουμε στη φόρμα τη ζύμη του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C, για περίπου 50 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το κέικ μας, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, με ένα κόσκινο και το γαρνίρουμε με κομματάκια, καθώς και με μια ολόκληρη φέτα από το γλασαρισμένο πορτοκάλι.

vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ