Υπέροχη γιαουρτόπιτα!

Υλικά συνταγής
Για τη γιαουρτόπιτα:

150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 μισή φλ. τσ. ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια
Για το σιρόπι:

1 μισή φλ.τσ. ζάχαρη
1 μισή φλ.τσ. νερό
Ξύσμα και χυμό μισού λεμονιού
Άχνη

Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς Κελσίου.

Είναι καλό όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τ’ αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα οπότε και προσθέτουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε όλα μαζί στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Προσθέτουμε, τη βανίλια και το μπέικιν και σταδιακά, λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με τη μαρέγκα.

Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί.

Έπειτα βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα με τσέρκι (28 εκ) και αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για μια ώρα περίπου ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα.

Ενώ ψήνεται η γιαουρτόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 6 με 8 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να “σταθεί” για λίγο, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Το αφήνουμε να κρυώσει και απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι του, και το πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη ή ινδοκάρυδο.

Η γιαουρτόπιτα είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

super syntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ