Μέσω μια νέα ηλεκτρονικής Υπηρεσίας οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν από τους Δήμους Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

Μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία  θα μπορούν  να απολαμβάνουν οι πολίτες όλων των Δήμων, μέσα από τον κόμβο govHUB της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ( ΚΕΔΕ). Την πρόσβαση στη νέα Υπηρεσία προσφέρει η Κ.Ε.Δ.Ε αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης..

Η υπηρεσία αυτή αφορά την Έκδοση Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας από τον οικείο Δήμο στον οποίο κατοικεί ο πολίτης, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Η υπηρεσία, «Πιστοποίηση Μονίμου Κατοικίας» είναι ήδη διαθέσιμη στους υπαλλήλους των Δήμων της χώρας, μέσω του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB.

Ο πολίτης όμως έχει πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνει την εν λόγω Βεβαίωση  μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου που βεβαιώνει τον ΑΦΜ του.

Η προσθήκη της νέας αυτής ηλεκτρονικής υπηρεσίας ενισχύει την προσπάθεια της Κ.Ε.Δ.Ε. και της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, που θέτει ως στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της λειτουργίας των Δήμων, με σκοπό τη παροχή περισσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες, με χαμηλότερο κόστος για το Δήμο και τον πολίτη, λιγότερο χαμένο χρόνο, λιγότερη γραφειοκρατία και αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ