Ποιοί είναι οι δύο τρόποι με τους οποίους το Υπουργείο Υγείας έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά

Τους δύο τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά ανέλυσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, στο MEGA, ο Υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: 

«Έχουμε αντιμετωπίσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις ελλείψεις με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι η ειδική πλατφόρμα που φτιάξαμε και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες όπου έχουμε πλήρη καταγραφή όλων των φαρμάκων, των φαρμακαποθηκών και έτσι ελέγχουμε πλήρως τι φεύγει σε παράλληλες εξαγωγές. Δεν μπορεί να γίνει παράλληλη εξαγωγή σε φάρμακο που μας λείπει κατά κανέναν τρόπο γιατί τα παρακολουθούμε όλα real time πλέον. Για την πλατφόρμα αυτή λάβαμε τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μου ζητήθηκε να το παρουσιάσω και στους συναδέλφους μου Υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. ως καλή πρακτική. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος είναι αυτό που ήδη έχουμε προχωρήσει μέσω ΕΟΦ, δηλαδή τις αυξήσεις τιμών σε φάρμακα χαμηλού κόστους έτσι ώστε να σταματήσουν να αποσύρονται από την αγορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ