Περιφέρεια: Δόθηκαν οδηγίες για την ενίσχυση της πρόληψης και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιάς και για να διατεθούν, άν χρειαστεί, μηχανήματα και προσωπικό

Ο νομό μας και αύριο Δευτέρα θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού όπως και άλλες περιοχές, όπως και σήμερα. Στο πλαίσιο  της πρόληψης και της προετοιμασίας, πραγματοποιήθηκε, όπως έχουμε γράψει, τηλεδιάσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, προκειμένου να εξετάσουν οι συμμετέχοντες το βαθμό ετοιμότητας ενόψει των εξαιρετικά υψηλών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και Διευθυντές Υπηρεσιών, συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα ετοιμότητας που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης οποιασδήποτε πυρκαγιάς.

Απαιτείται από όλους η μέγιστη διαθεσιμότητα μηχανημάτων και προσωπικού, καθώς και εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ