Δημήτρης Πτωχός: «Σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Ένα ακόμη έργο στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας υπογράφτηκε σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου. H Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ», στο πλαίσιο της ορθολογικής εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων και της ενιαίας λειτουργικότητας εγγειοβελτιωτικών έργων, προβαίνουν στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥΣ».
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας σε περιοχές της Πελοποννήσου»
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Το έργο αυτό θα επιτρέψει την άρδευση 1000 στρεμμάτων και 15.000 δέντρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των καλλιεργειών, ειδικά της Ελιάς Καλαμών, καθώς και της πυροπροστασίας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και την ολοκλήρωση αυτού του σύνθετου έργου».

Το έργο στοχεύει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Τρικόρφου, μέσω της ολοκλήρωσης και ενίσχυσης των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών υποδομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ