Δήλωση στην hmerisiakorinthou.gr : Ο Αντιδήμαρχος Β. Πανταζής μας μιλά για την πολεοδόμηση της περιοχής ΙΝΤΕΝ, τις μονάδες αφαλάτωσης και την προσπάθεια του Δήμου να λυθούν προβλήματα

Στη διαμόρφωση εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου για την περιοχή ΙΝΤΕΝ της Κορίνθου, ώστε το σύνολο του οικισμού να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, αλλά και σε τροποποιήσεις των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων άλλων περιοχών του Δήμου Κορινθίων, προκειμένου – μεταξύ άλλων – να αρθούν εμπόδια στην εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης και στη δημιουργία μικρών μελισσοκομικών μονάδων προχωρεί η Δημοτική Αρχή Κορινθίων, όπως ανακοίνωσε αυτές τις ημέρες.

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου κ. Βασίλειος Πανταζής μίλησε κατ’ αποκλειστικότητα στην hmerisiakorinthou.gr παρουσιάζοντας τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εφαρμογή των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε περιοχές του Δήμου και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να τα επιλύσει με την απόφασή της να αναθέσει σε μελετητή τόσο την πολεοδόμηση της περιοχής ΙΝΤΕΝ όσο και την τροποποίηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε Κόρινθο, Άσσο-Λέχαιο και Τενέα.

Ο κ. Πανταζής δήλωσε τα εξής στην εφημερίδα μας:

«Η περιοχή ΙΝΤΕΝ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης της Κορίνθου. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός σχεδίου πόλης της Κορίνθου. Αποτελεί οικισμό . Είχαν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να πολεοδομηθεί ώστε να αποκτήσει πλέον κι αυτή η περιοχή τους όρους δόμησης σαν οργανωμένο κομμάτι της πόλης. Μέχρι σήμερα δεν ήταν επιτυχείς. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και επιτέλους αναθέσαμε σε μελετητή την πολεοδόμηση της περιοχής.

Μέχρι του χρόνου θα έχουμε ένα σχέδιο για την περιοχή εγκεκριμένο, το οποίο πλέον θα έχει συγκεκριμένους όρους δόμησης και τα ακίνητα που είναι κοινόχρηστοι χώροι θα αποδοθούν στον Δήμο όπως προβλέπεται κι απ’ την πολεοδόμηση και η περιοχή θα αποκτήσει διαφορετική αξία.

Βέβαια, δεν αναφέρεται μόνο στην πολεοδόμηση της περιοχής ΙΝΤΕΝ η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Δήμος. Έχουμε κι άλλα κομμάτια τα οποία έχουμε αναθέσει στον μελετητή, εξίσου σημαντικά κι αυτά, που αφορούν π.χ. την τροποποίηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων της Κορίνθου, του Άσσου-Λεχαίου και της Τενέας όπου θα λυθούν ζητήματα τα οποία προέκυψαν κατά την υλοποίηση όσων προβλέπονται από τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια. Κι ένα από αυτά (τα προβλήματα), το πιο σημαντικό, είναι ότι π.χ. δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε μονάδες αφαλάτωσης, λίαν απαραίτητες τη θερινή περίοδο σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως Αλμυρή, Κεγχριές, Λουτρά.

Επιχειρήσαμε να εγκαταστήσουμε μονάδα αφαλάτωσης -με έξοδα του “Βαρδινογιάννειου” Ιδρύματος, το οποίο είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση – στο Στρατόπεδο των Κεγχρεών. Ήλθαμε σε επαφή με το ΥΠΕΘΑ το οποίο είχε την κυριότητα στο Στρατόπεδο, πήραμε την έγκριση, αλλά διαπιστώσαμε στην πορεία ότι το Γενικό Πολεοδομικό προβλέπει για το συγκεκριμένο Στρατόπεδο ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν μονάδες αφαλάτωσης.

Τέτοια ζητήματα θα επιλυθούν, ώστε πλέον του χρόνου να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τις μονάδες αφαλάτωσης εκεί στην πλευρά του Λεχαίου και να υπάρχει νερό πόσιμο το καλοκαίρι κυρίως στις περιοχές που γεμίζουν κιόλας από ξένους ανθρώπους που έρχονται και μένουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Επίσης (θα επιδιωχθεί να επιλυθούν) κι άλλα ζητήματα τα οποία έχουνε σχέση με υλοποίηση κάποιων προσπαθειών. Π.χ. στην Αρχαία Κόρινθο πολλοί θέλουν να ανοίξουν μικρές μονάδες μελισσοκομίας και δεν μπορούν, διότι δεν τους δίνει τη δυνατότητα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο. Αφορά γραφειοκρατικά ζητήματα κυρίως τα οποία όμως τα είδαμε στη χρήση, θα φροντίσουμε να επιλυθούν και πριν απ’ όλα θα ζητήσουμε να κάνουμε μία διαβούλευση με τους δημότες μας, όπου μπορεί να τεθούν υπ΄ όψιν μας και ζητήματα τα οποία δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, να τα λάβουμε όλα αυτά υπ΄ όψιν, εφόσον είναι δίκαια, για να γίνει (εν τέλει) κάτι συνολικό και να μην αναγκαζόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι σαν Δήμος να προβαίνουμε σε αντίστοιχες ενέργειες».

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ