Ανοίγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο δρόμος για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα;

Ως σοβαρές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος αυτές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στη Ντόχα, στις οποίες συμμετείχαν οι ΗΠΑ, οι Αίγυπτος και το Κατάρ. Σε ανάρτησή του στο Χ ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει:

«Τις τελευταίες 48 ώρες στη Ντόχα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ συμμετείχαν σε εντατικές συνομιλίες ως μεσολαβητές για την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων.

Αυτές οι συνομιλίες ήταν σοβαρές και εποικοδομητικές.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων μας θα συνέλθουν εκ νέου στο Κάιρο πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας με στόχο να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σύμφωνα με τους όρους που παρουσιάστηκαν σήμερα.

Ο δρόμος έχει πλέον οριστεί για ένα αποτέλεσμα που θα σώσει ζωές, θα φέρει ανακούφιση στον λαό της Γάζας και θα αποκλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις.»

Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε το Ισραήλ και άλλους παράγοντες να μην λάβουν μέτρα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που προσπαθεί να οριστικοποιήσει η κυβέρνησή του τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ