Οι 10 δράσεις της Κοινωνικής Προστασίας για τους Παιδικούς Σταθμούς στον Δήμο Κορινθίων τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου

Κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, στον Δήμο Κορινθίων ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα υπήρξε για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ . Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας Γιάννης Τσάκωνας , συνολικά πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

  1. Εγγραφές και λειτουργία υφιστάμενων σταθμών. Αιτήθηκαν την εγγραφή τους περίπου 350 οικογένειες εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν περίπου 315 οικογένειες δηλαδή ποσοστό 90% όταν το αντίστοιχο περσυνό σχολικό έτος ήταν συνολικά εγγεγραμμένα παιδιά 280 περίπου.

2) Αριθμός voucher έως σήμερα για το σχολικό έτος 2024 – 2025 : 172 και για το σχολικό έτος 2023 – 2024 (με στοιχεία Μαρτίου 2024) 66. Διαφορά 106 παιδιών. Αύξηση 165%

3)  Μετατροπή ενός τμήματος νηπίων σε βρεφών στον Δ΄ Παιδικό Σταθμό της πόλης της Κορίνθου και μετατροπή του σε Βρεφονηπιακό Σταθμό. Ενδιαφέρον από 26 οικογένειες για τις 13 θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι ήταν απόλυτα επιτυχημένη η απόφαση. Απαιτούνται κάποιες τεχνικές αλλαγές και κάποιος μικροεξοπλισμός για να λειτουργήσει. Υπολογίζουμε ότι έως τέλος Οκτωβρίου θα είναι όλα έτοιμα. Εξάλλου δεν υπήρχε.

4)  Μετατροπή ενός τμήματος νηπίων σε βρεφών στον Ζ΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Περιγιαλίου όπου καλύφθηκαν και οι 26 θέσεις βρεφών. Προέκυψε ένα πλεόνασμα νηπίων περίπου 7 παιδιών λόγω της αλλαγής σε ένα νηπιακό τμήμα όμως τα παιδιά εξυπηρετήθηκαν από τον κοντινότερο παιδικό σταθμό της Αρχαίας Κορίνθου.

5)  Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίου Γεωργίου. Η κατασκευή έχει φτάσει περίπου στο 85% και αναμένεται η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια του εξοπλισμού.

6)  Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθικίων. Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και δυστυχώς αναμένεται η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια του εξοπλισμού.

7)  Βρεφονηπιακός Σταθμός Σοφικού. Επειδή ακούγονται διάφορα και κάποιοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα λασπολογίας, ύβρεων και λοιπά θέλω να σας ανακοινώσω στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Σοφικού θα ανοίξει με Δήμαρχο Σταυρέλη. Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν είναι μόλις 8 όμως ως δημοτική αρχή οφείλουμε να στηρίξουμε την περιοχή της Σολυγείας και να δώσουμε κάθε κίνητρο νέες οικογένειες να έχουν δυνατότητα των παροχών του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Να υπενθυμίσω ότι αν είχαμε Δήμαρχο Νανόπουλο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Σοφικού δεν θα άνοιγε, γιατί;;; Το είχε δηλώσει και ο ίδιος ο κύριος Νανόπουλος στο δημοτικό Συμβούλιο ότι με κάτω από 10 παιδιά ο Σταθμός δεν θα λειτουργούσε.

8)  Πέραν των συνηθισμένων εκδηλώσεων και των παροχών ήδη έχει ενταχθεί στις παροχές η  διατροφολόγος. Έχουν ενταχθεί τρεις Παιδίατροι και όχι ένας και αρχές Οκτωβρίου εντάσσεται και Ψυχολόγος η οποία πλέον των συνηθισμένων ενεργειών θα οργανώσει και σχολές γονέων των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

9)  Προσλήψεις: Αναμένεται η έγκριση του ΑΣΕΠ για 22 νέες προσλήψεις προσωπικού με χρηματοδότηση μέσω των voucher που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή 3 θέσεις ΠΕ Παιδαγωγών, 3 θέσεις ΤΕ Παιδαγωγών, 7 θέσεις ΔΕ Βοηθών Παιδαγωγών, 3 θέσεις Μαγείρων, 1 θέση βοηθού μαγείρου, 4 θέσεις καθαριστριών και 1 θέση Κοινωνικού Λειτουργού. Για πρώτη φορά οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί αποκτούν Κοινωνικό Λειτουργό ο οποίος θα προστεθεί στο επιστημονικό προσωπικό και θα παρέχει επιπλέον υπηρεσίες.

10)  Αναφορικά με το 1ο ΚΔΑΠ Κορίνθου αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την διαδικασία λειτουργίας του η οποία συνεχίζει κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ