Γιώργος Ψυχογιός: “Πραγματικός εμπαιγμός η απάντηση του Υφυπουργού για τον Ασωπό”

Συζητήθηκε προχθές  η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, “για τις καθυστερήσεις στο έργο του φράγματος του Ασωπού και τις άμεσες ενέργειες και απαντήσεις  που οφείλει να δώσει  η κυβέρνηση”. 

Ο κ. Ψυχογιός, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Βουλευτή του νομού μας “ξεκίνησε την πρωτολογία του αναδεικνύοντας την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Φράγματος του Ασωπού, του πιο κρίσιμου αρδευτικού έργου για την Κορινθία. Τόνισε, μάλιστα, ότι παρά την επανεκκίνηση του έργου το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόοδος είναι ελάχιστη, με το έργο να έχει παραδοθεί στο 68% και να βρίσκεται σήμερα μόλις στο 72% της υλοποίησής του, στα πέντε χρόνια κυβέρνησης ΝΔ. Επισήμανε πως οι αγρότες και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της έλλειψης νερού και ζητούν άμεσες απαντήσεις για την ολοκλήρωση του έργου και την ύπαρξη εναλλακτικών σχεδίων άρδευσης. Ανέδειξε, επίσης, τη μαζική εκδήλωση-συγκέντρωση αγροτών και φορέων που έλαβε χώρα πριν μια βδομάδα στο Κιάτο αλλά και τις προηγούμενες σε Βοχαικό, κλπ.

Ο βουλευτής στην δευτερολογία του σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού, που διαστρέβλωσε την ίδια την πραγματικότητα παρουσιάζοντας μια μαγική εικόνα με πολλές ανακρίβειες και προκαλώντας  το σύνολο της κορινθιακής κοινωνίας, επέμεινε στα τέσσερα ερωτήματα που είχε θέσει στην πρωτολογία του και συγκεκριμένα:

1)Ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και πότε θα μπει η εταιρεία στο έργο για να επανεκκινήσουν οι εργασίες,

2) Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του Ασωπού ώστε να έχουν νερό οι παραγωγοί μέσα από τον εκσυγχρονισμό του δίκτυο του ΑΟΣΑΚ και την αξιοποίηση της λύσης των μικρών φραγμάτων,

3) Αν τα αναγκαία κονδύλια για να προχωρήσει και να τελειώσει το έργο είναι διαθέσιμα,

4)Να πάρει θέση η κυβέρνηση στα σενάρια για ΣΔΙΤ στην διαχείριση του νερού του Φράγματος, γεγονός που προσβάλλει τους φορολογούμενους που επί τόσα χρόνια περιμένουν το Φράγμα, ενώ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την τιμή του νερού και την ασφάλεια υποδομών και δικτύων.

Καμία απάντηση δεν δόθηκε επί της ουσίας από τον Υφυπουργό, κ. Σταμενίτη, ενώ το ύφος του ήταν ξεκάθαρα αλαζονικό και εκτός πραγματικότητας. Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση να κάνει αυτοκριτική ή να απολογηθεί για την κατάσταση που έχει περιέλθει το έργο με απόλυτη ευθύνη της έχοντας οδηγήσει στην εξαθλίωση τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι ακριβώς λόγω της λειψυδρίας εγκαταλείπουν τα χωράφια τους.

Εκθέτει, όμως, παράλληλα και τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού, οι οποίο πρέπει να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι το κορυφαίο αρδευτικό έργο της Κορινθίας ένα καθοριστικό έργο υποδομής, ένα εργαλείο ανάπτυξης αλλά και επιβίωσης για τις τοπικές κοινωνίες έχει μπλοκάρει και το στερούν από τους παραγωγούς και τους πολίτες της Κορίνθιας.

Τέλος, δείχνει ότι οι αγώνες για την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στην κορινθιακή κοινωνία πρέπει να συνεχιστούν με περισσότερη ένταση και συλλογική δράση από παραγωγούς, φορείς και κάθε πολίτη του Νομού μας!”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ