Συμπαραστάτης στην διαμαρτυρία για την κατάργηση δύο ολιγομελών Τμημάτων Προσανατολισμού στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού ο Θανάσης Μανάβης

Στην Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης για να υποστηρίξει την διαμαρτυρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την κατάργηση δύο ολιγομελών Τμημάτων Προσανατολισμού στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Ο κ. Μανάβης που συνοδευόταν από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής  Ελευθερία Παπαλέκα, τη δημοτική σύμβουλο Βασιλική Μπαχταλιά, καθώς και τον πρόεδρο του Ζευγολατιού  Γιάννη Παπαδημητρίου συνομίλησε με τον προϊστάμενο της Β/θμιας Εκπ/σης Δρ Ιωάννη Φειδά και του εξέθεσε αναλυτικά το κοινό αίτημα Δήμου, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Επίσης κατέθεσε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του ιδίου αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας για το γεγονός ότι η ειλημμένη απόφαση θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των δύο λυκείων (Βραχατίου και Ζευγολατιού).

Παράλληλα δήλωσε κατηγορηματικά ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των δύο σχολείων αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς είναι ανυποχώρητοι στην προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, ειδικά στην πιο κρίσιμη σχολική χρονιά της ζωής τους, αυτή της Γ΄ Λυκείου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ