Ανυπολόγιστη καταστροφή: έχουν καεί από 40.000 – 50.000 στρέμματα δασικής έκτασης και η φωτιά συνεχίζει να καίει τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Διεθνής βοήθεια

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από την μεγάλη φωτιά που εξακολουθεί να καίει ολόκληρες δασικές εκτάσεις στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , από την Κυριακή, με αποκορύφωνα της τραγωδίας τους θανάτους των δύο νέων ανθρώπων. Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια έχουν καεί από 40.000 – 50.000 στρέμματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με πολλές διάσπαρτες εστίες και οι δασοκομάντος έχουν σπεύσει για βοήθεια . Μέχρι το απόγευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία, από αέρος  είχαν απογειωθεί  22 εναέρια. Συγκεκριμένα, 14 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό) και 8 αεροσκάφη. Από εδάφους επιχειρούν 478 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 154 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η βοήθεια που αναμένεται να φτάσει σήμερα στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ