Για περιστατικά που έχουν να κάνουν με σεξουαλική κακοποίηση, παραβατικότητα, ρατσισμό, θα ενεργοποιείται από τους νέους (12 – 18 ετών) το Safe.YOUth

Στη διάθεσή τους θα έχουν πολύ σύντομα οι ανήλικοι την εφαρμογή Safe.YOUth, με την οποία όσοι είναι 12 – 18 ετών θα μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης. Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το Safe Youth καλύπτει θέματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση, η παραβατικότητα, ο ρατσισμός.

Το Safe Youth παρέχει ειδικά διαμορφωμένο περιεχόμενο για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: 12 – 15, 15 – 18, και 18+.  Η εφαρμογή επιτρέπει τη λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών μέσω της πλατφόρμας gov.gr, ενώ το εργαλείο «Emergency Button» αποτελεί ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό για περιπτώσεις άμεσου κινδύνου.

Το κουμπί άμεσης αντίδρασης ενεργοποιείται με παρατεταμένη πίεση για τρία δευτερόλεπτα, στέλνοντας αμέσως τα στοιχεία και την τοποθεσία του χρήστη στην Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ.

Η εγγραφή απαιτεί την καταγραφή συγκεκριμένων προσωπικών στοιχείων, όπως η διεύθυνση κατοικίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακρίβεια των πληροφοριών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψει ψεύτικες ειδοποιήσεις. Ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα αμέσως μετά την ενεργοποίηση του κουμπιού: – Πού βρίσκεσαι; – Σε τι είδος κίνδυνο βρίσκεσαι;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ