Ο Γ. Γκιώνης στην hmerisiakorinthou.gr για τη σύμβαση για τα αντιπλημμυρικά έργα: «Είναι μια τεράστια, μεγάλη σύμβαση και με αυτήν κλείνει όλη η υπόθεση των αντιπλημμυρικών”

Τη σημασία της υπογραφής της σύμβασης που αφορά στα «έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» εξηγεί μέσω δηλώσεών του στην hmerisiakorinthou.gr o Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης. Το έργο της διευθέτησης των 8 ρεμάτων της περιοχής είναι πολύ σημαντικό γιατί θωρακίζει την περιοχή ολοκληρωμένα. Είναι προϋπολογισμού 23 εκ. €.

Παράλληλα ο κ. Γκιώνης απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους αρμοδίους Υπουργούς της κυβέρνησης για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκιώνης δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής σχετικά με τη σύμβαση για τα αντιπλημμυρικά έργα:

«Είναι μια τεράστια, μεγάλη σύμβαση. Είναι η δεύτερη φάση των αντιπλημμυρικών έργων και αφορά 8 ρέματα. Με αυτή τη σύμβαση κλείνει όλη η υπόθεση των αντιπλημμυρικών. Και με την πρώτη σύμβαση και με τη δεύτερη καλύπτεται όλη η προστασία του Λουτρακίου από τα αντιπλημμυρικά.

Δόξα τω Θεώ υπογράφτηκε σήμερα. Ανάδοχος είναι η ίδια εταιρεία που είχε πάρει και την πρώτη εργολαβία και αυτό βοηθάει τουλάχιστον για να τελειώσουν τα έργα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κο Σταϊκούρα (σ.σ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών) και τον κο Ταχιάο (σ.σ. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών). Και οπωσδήποτε θέλω να απευθύνω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Ταγαρά (σ.σ. Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας), που βοήθησε από την πρώτη στιγμή με τις μελέτες, για την βοήθεια, και οπωσδήποτε και στον Χρίστο Δήμα (σ.σ. Υφυπουργό Οικονομικών), διότι από το Υπουργείο Οικονομικών προέρχονται και τα λεφτά.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μαζί γιατί βάλαν όλοι το χέρι τους για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να ξεκινήσει το τελείωμα της μελέτης και της υπογραφής της σύμβασης. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στη σύμβαση θα ολοκληρωθούν σε 30 μήνες, δηλαδή σε 2,5 χρόνια. Ο προϋπολογισμός τους φθάνει συνολικά τα 23 εκατομμύρια ευρώ».

Ποια ακριβώς είναι τα έργα

Σημειώνεται ότι η σύμβαση αφορά στη διευθέτηση 8 ρεμάτων που περιλαμβάνει εργασίες όπως: διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, απαραίτητα έργα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής τοπικού χαρακτήρα, όπως και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικούς δρόμους.

Ειδικότερα, οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι οι εξής:
• Ρέμα Αγίου Φανουρίου: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 2.241μ, ανακατασκευή 8 τεχνικών έργων διάβασης οδών και κατασκευή 2 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
• Ρέμα Αγίου Χαρβατίου: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 5.413μ, ανακατασκευή 1 τεχνικού έργου διάβασης οδού και κατασκευή 6 Αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
• Ρέμα Αγίας Κυριακής: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 1.995μ, κατασκευή 3 τεχνικών έργων διάβασης οδών και κατασκευή 2 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
• Ρέμα Νεκροταφείου 1 και 2: Τοπικές επεμβάσεις στην φυσική κοίτη του ρέματος για μήκος 950μ και κατασκευή 2 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
• Ρέμα Οσίου Παταπίου: Τοπικές επεμβάσεις στην φυσική κοίτη του ρέματος για μήκος 2.580μ και κατασκευή 4 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
• Ρέμα Αγίου Γεωργίου: Τοπικές επεμβάσεις στην φυσική κοίτη του ρέματος για μήκος 1.736μ, κατασκευή 3 τεχνικών έργων διάβασης οδών και κατασκευή 3 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.
• Ρέμα Νταμαρίου: Διευθέτηση της κοίτης του ρέματος για μήκος 1.355μ, κατασκευή 1 τεχνικού έργου διάβασης οδού και 4 αναβαθμών συγκράτησης φερτών.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ