Χρήστος Σταϊκούρας: «Η σύμβαση για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην Κορινθία είναι ζωτικό έργο για την περιοχή…”

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, παρών σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης  για το έργο της διευθέτησης των 8 ρεμάτων στην πόλη του Λουτρακίου δήλωσε ότι το έργο, προϋπολογισμού δημοπράτησης 23 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027», περιλαμβάνει την κατασκευή έργων διευθέτησης σε 8 ρέματα της πόλης Λουτρακίου και στις διασταυρώσεις τους με σημαντικούς δρόμους, με σκοπό την αντιμετώπιση πλημμυρικών κινδύνων.
Ο κ. Σταϊκούρας συμπλήρωσε ότι τόσο το παραπάνω έργο όσο και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιούνται στην περιοχή του Λουτρακίου με αντικείμενο τη διευθέτηση τριών ρεμάτων, προφυλάσσουν τον αστικό ιστό του Λουτρακίου και ευρύτερα μιας περιοχής, η οποία αποτελεί και έναν σημαντικό προορισμό αναψυχής.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε:
«Η σύμβαση για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην Κορινθία είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Κορινθία, αλλά και μια παρέμβαση που αναβαθμίζει την αντιπλημμυρική προστασία σε εθνικό επίπεδο.
Αυτές οι παρεμβάσεις καταδεικνύουν ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση συνολικά, κατατάσσει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ως προτεραιότητα.
Δημιουργούμε υποδομές με υψηλότερο δείκτη ανθεκτικότητας απέναντι στην εντεινόμενη κλιματική κρίση και μάλιστα, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ