Γ. Γκιώνης στην hmerisiakorinthou.gr : Απαράδεκτη η απόφαση να μας πάρουν τη διαχείριση του νερού. Θα δούμε τις επόμενες πολιτικές και άλλες κινήσεις που θα κάνουμε

Για σκοπιμότητες στην σχεδιαζόμενη κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων Ύδρευσης και αποχέτευσης και την ένταξή τους στην ΕΥΔΑΠ, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης μιλώντας σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα στην hmerisiakorinthou.gr. Το θέμα φυσικά αφορά και τον Δήμο του και όλη την Κορινθία, γι’αυτό κι ο κ. Γκιώνης ήταν παρών στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων (αυτή την εβδομάδα) όπου ψηφίστηκε ομόφωνα το “ΟΧΙ”  όλων των Δημάρχων του νομού μας για το “φλέγον” αυτό ζήτημα.

O κ. Γκιώνης, εμφανώς εξοργισμένος και αγανακτισμένος , χαρακτηρίζει “απαράδεκτη” την απόφαση να μεταβιβαστεί η διαχείριση από τους Δήμους στην Ε.Υ.Δ.ΑΠ. και προχωρά ακόμη παραπέρα αναφερόμενος στην οικονομική δυσπραγία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ – ΑΓ. Θ, στην έλλειψη προσωπικού αφού δεν γίνονταν προσλήψεις τα τελευταία επτά- οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να είναι υποστελεχωμένη.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γκιώνη στην εφημερίδα μας έχει ως εξής:

“Είναι μια απαράδεκτη απόφαση, να πάρουν από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης τη διαχείριση του νερού και να την αναθέσουν στην Ε.Υ.Δ.ΑΠ.. Λειτουργούν δε με σκοπιμότητες. Αφήσανε – εδώ σε μας – τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. τα τελευταία χρόνια να “γονατίσει” οικονομικά. Διότι το ηλεκτρικό ρεύμα μάς το χρεώνουν λες και είναι οικιακό ρεύμα, ενώ είναι ρεύμα που χρησιμεύει για τις γεωτρήσεις μας και για να μεταφέρουμε το νερό στους δημότες. Οπότε το ρεύμα δεν θα έπρεπε να χρεώνεται ως οικιακό. Και, επιπλέον, μας έχουν αφήσει χωρίς προσωπικό τα τελευταία επτά – οκτώ χρόνια!

Είναι λοιπόν απαράδεκτο να θέλουν τώρα να μας πάρουν το νερό και να το διαχειρίζονται αυτοί για τους δημότες και τους εν γένει καταναλωτές. Θεωρώ απαράδεκτη την κίνηση αυτή, χωρίς μάλιστα καν να μας έχουν δώσει στοιχεία. Μας είχανε πει ότι θα μας ενημερώσουν πώς θα γίνει, με ποιο τρόπο θα γίνει όλη αυτή η μεταβίβαση του νερού στην ΕΥΔΑΠ. Το θεωρούμε απαράδεκτο όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι Δήμαρχοι του νομού Κορινθίας. Αλλά και γενικότερα οι Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα δεν το θέλουν.

Θα πω και κάτι ακόμη για το οποίο τελευταία έχουμε ενημερωθεί: ενώ “πειράζουν” όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της Ελλάδος, τις Δ.Ε.Υ.Α. της Κρήτης δεν τις “πειράζουν” καθόλου. Μόνο και μόνο από αυτά φαίνεται ότι αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια στα οποία οι Δήμοι της Κορινθίας – όλοι από ό,τι φαίνεται – δεν μπορούμε να ενδώσουμε.”

Αναφερόμενος στον τρόπο αντίδρασης των Δήμων ο κ. Γκιώνης μάς είπε: “Θα φέρουμε τα θέματα αυτά στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων μας εδώ στην Κορινθία και θα δούμε τις επόμενες πολιτικές και άλλες κινήσεις που θα κάνουμε”.

Γ.Π

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ