Νίκος Σταυρέλης για το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δ. Κορινθίων: “Εγκαινιάζουμε μια δράση για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανος”

To μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη για την έναρξη των μαθημάτων στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: 

“Σήμερα το βράδυ ο Δήμος Κορινθίων εγκαινιάζει μία δράση για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Υλοποιώντας την πρόταση του φίλου Κορίνθιου και λαμπρού επιστήμονα, του καθηγητή στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρη Τούσουλη, ξεκινάμε στο Δημοτικό Θέατρο, τα μαθήματα στο πρώτο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) του Δήμου μας.
Μέσα από το ΔΕΑΠ κάθε Κορίνθιος (και είμαι πολύ χαρούμενος που πάρα πολλοί συνδημότες μας αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και δήλωσαν συμμετοχή) θα μπορεί να παρακολουθήσει μία σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων, πάνω σε τομείς της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων.
Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να μην σταματάμε να μαθαίνουμε. Να αναβαθμίζουμε τις δεξιότητες και τις ικανότητές μας. Η επιμόρφωση και η συνεχής εκπαίδευση πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε πολίτη. Ειδικά, όταν μιλάμε για έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες και εμείς θέλουμε να κατανοήσουμε (ή ακόμα και να διατηρήσουμε) την θέση μας σε αυτόν.
Το πρόγραμμα του ΔΕΑΠ έχει και μία ακόμα πτυχή. Ουσιαστικά μετατρέπει τον Δήμο σε μία γέφυρα ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σε αυτή την γέφυρα θα συναντώνται οι Επιστήμονες, που θα εκλαϊκεύουν την Γνώση, και οι Πολίτες που θα γίνονται κοινωνοί της.
(Η φωτογραφία είναι ένα γκράφιτι του Πολωνού καλλιτέχνη Barys Barjasz. Που μας λέει ότι η Εκπαίδευση είναι το κλειδί της Γνώσης. Ας μην το ξεχνάμε αυτό…)”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ