Ο Χρυσ. Μέλλος μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την σημασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης: “Οφείλουμε σαν πολίτες να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι…”

Στη πολύ μεγάλη σημασία της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κορίνθου ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας όπου πραγματοποιήθηκε ανοικτό σεμινάριο ταχύρρυθμης εκπαίδευσης πολιτών στις – αναγκαίες για τη διαφύλαξη της ζωής – διαδικασίες της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, μίλησε κατ΄αποκλειστικότητα στην hmerisiakorinthou.gr o πρόεδρος του Συλλόγου και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος.

Ο πρόεδρος του ΙΣΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο μείζον ζήτημα της παροχής έκτακτης βοήθειας αναζωογόνησης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι προσβάλλονται από καρδιακά επεισόδια ενώ βρίσκονται έξω στους δρόμους ή σε άλλους δημόσιους χώρους και επεσήμανε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση του Συλλόγου συνέβαλε τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή.

Αναλυτικά, ο κ. Μέλλος δήλωσε τα εξής στην εφημερίδα μας:

“Με βάση την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, μαζί με την ομάδα BLS Κόρινθος, που είναι μια ομάδα πιστοποιημένων εκπαιδευτών στο BLS και στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή, μια ημερίδα η οποία είχε απόλυτο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα διαφύλαξης της ζωής και προστασίας της καρδιάς.

Όταν δηλαδή κάποιος δικός μας άνθρωπος ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος, ενώ βρισκόμαστε σε κάποια έξοδο, πέφτει ξαφνικά κάτω χωρίς τις αισθήσεις του, οφείλουμε σαν πολίτες να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι. Αυτό το μήνυμα περάσαμε, με βιωματικά σεμινάρια και σενάρια που έγιναν μέσα στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο κέντρο της Κορίνθου, και με ταχύρρυθμη εκπαίδευση πάνω στο BLS,  πάνω στην καρδιοαναπνευστική  αναζωογόνηση δηλαδή και στην ΚΑΡΠΑ, που γινόταν στον εξωτερικό χώρο.”

 Και συνεχίζοντας ο κ. Μέλλος μας είπε:

“Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη διαδικασία και ήταν πολύ παρήγορο που ήταν εκεί και πάρα πολλά παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στην όλη εκπαίδευση και τα οποία “αγκάλιασαν” τον σκοπό της ενημέρωσής μας. Και με βάση αυτό, πήραμε κι εμείς το έναυσμα για να μπορέσουμε να κτίσουμε πάνω σ’ αυτό και να συνεχίσουμε και σ’ άλλες πόλεις να κάνουμε ακριβώς το ίδιο, ανεξάρτητα αν η μέρα είναι “Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς” ή όχι. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον πληθυσμό των πολιτών που γνωρίζουν να διαφυλάξουν μια ζωή.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε αρκετός κόσμος διαφόρων ηλικιών. Από τις 9:00 το πρωί που ξεκινήσαμε μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι που το κρατήσαμε, πρέπει να περάσανε παραπάνω από 150-200 άτομα ίσως και 300. Εκεί περίπου. Μπορεί όμως και να λέω μικρό αριθμό, γιατί ήταν και ομάδες από σχολεία, που ήταν δηλαδή 20άδες και 30άδες, όπως κάνουν όταν πάνε δηλαδή την εκδρομή τους”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ