Ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για το «1ο Korinthos City Race»: “Στόχος είναι να συμμετάσχει ο κόσμος με χαρά σε ένα δρομικό event”

Τις λεπτομέρειες του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος «1ο Korinthos City Race», το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Κορινθίων, σε συνεργασία με το σύλλογο ΑΣ “Σίσυφος”, θα διεξαχθεί το το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024 και περιλαμβάνει αγώνες δρόμου αντοχής για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, παρουσιάζει στην hmerisiakorinthou.gr o τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Ευάγγελος Γεωργακόπουλος.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Δήμος Κορινθίων, τα δρομικά αγωνίσματα της διοργάνωσης είναι:

Δρόμος: 10km (δυναμικό βάδην/τρέξιμο) για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου (16-18 ετών) και ενήλικες

Δρόμος: 5km (δυναμικό βάδην/τρέξιμο) για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου 12-14 ετών και αθλούμενους άνω των 15 ετών.

Δρόμος: 1000m (για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού 6-11 ετών).

Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024 με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κορίνθου (Παναγή Τσαλδάρη / περιβολάκια).

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε κυκλική γρήγορη επίπεδη διαδρομή 1680m (6 επαναλήψεις για τον αγώνα των 10km και 3 για τον αγώνα των 5km)

Ο κ. Γεωργακόπουλος, στη συνέντευξη που μάς παρεχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα, μάς έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για τη διοργάνωση αυτού του πολύ σημαντικού γεγονότος.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Γεωργακόπουλου έχει ως εξής:

Ερ: Πείτε μας κύριε Γεωργακόπουλε για τους αγώνες που διοργανώνετε.

Απ: Τo Σάββατο 23 Νοεμβρίου έχουμε κανονίσει και έχουμε πάρει τις σχετικές άδειες ώστε να πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων σε μορφή σιρκουί μεσ’ την πόλη – στο κέντρο της πόλης θα γίνουν ουσιαστικά οι αγώνες. Στόχος είναι να συμμετάσχει ο κόσμος με χαρά σε ένα δρομικό event, το οποίο θα γίνει μέσα στην πόλη, όπως προανέφερα.

Επίσης έχουμε συμπεριλάβει κι έναν παιδικό αγώνα, χωρίς βέβαια να προβλέπεται σ’ αυτόν ότι θα μετρηθούν οι χρόνοι και τα ρεκόρ γενικά. Είναι ένας παιδικός αγώνας 1000 μέτρων, για τα παιδάκια της πόλης, όπου δίδεται η ευκαιρία να βγούνε όλοι οι πολίτες – και μικρά παιδιά και μεγάλα παιδιά – έξω και να αθληθούν και να χαρούν και να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο event.

Ερ: Η συμμετοχή πόση εκτιμάτε ότι θα είναι; Δηλαδή πιστεύετε ότι θα έρθει κόσμος; Θα περιμένετε αρκετό κόσμο;

Απ: Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συμμετοχή, είναι ένας αγώνας που γίνεται πρώτη φορά στην Κόρινθο.

Είναι γενικώς ένας αγώνας ο οποίος έχει την ιδιομορφία να έχει πολύ εύκολη διαδρομή –  γιατί είναι flat, όπως λέμε εμείς οι δρομείς, δηλαδή δεν έχει δυσκολίες, δεν έχει ανωφέρειες δεν έχει κάποια πράγματα τα οποία έχουν άλλες διαδρομές. Και ευελπιστούμε επίσης να έχουμε και μία επίσημη πιστοποίηση ώστε να καταμετρηθούν και τα ρεκόρ.

Ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή θα είναι αρκετά μεγάλη. Είναι πρώτη φορά που γίνεται και θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να γίνει θεσμός και στην πόλη της Κορίνθου ένα τέτοιο μεγάλο event, όπως σ’ άλλες μεγάλες πόλεις, οι οποίες διοργανώνουν αντίστοιχα events.

Tο καλό, όπως προανέφερα, είναι ότι η διαδρομή είναι τελείως flat έχει πολύ μικρή έως και μηδαμινή ανωφέρεια, διευκολύνει τους δρομείς ώστε να μην κουραστούν, είναι κατάλληλη και για τους γρήγορους δρομείς και επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι ευελπιστούμε ότι θα συμμετέχουν, ώστε να μπορέσουν να κάνουν ρεκόρ, να πιάσουνε ρεκόρ αντίστοιχα για να προαχθούν στους άλλους αγώνες που χρειάζονται.

Ερ: Θυμίστε μας τις αποστάσεις τις οποίες θα τρέξουν οι δρομείς.

Απ: Κατ’ αρχήν να θυμίσουμε ότι ο αγώνας είναι δωρεάν. Κανένας αθλητής ή αθλήτρια, κανένα παιδάκι δεν θα πληρώσει τίποτα. Όλα τα καλύπτει ο Δήμος Κορινθίων με τα ειδικά μπλουζάκια που θα έχουνε, με νερά, με ταμπέλες, με ό,τι προβλέπεται από τους κανονισμούς σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το μετάλλιό τους. Έχουμε κατηγορίες αθλητών. Και οι κατηγορίες αυτές είναι ανάλογες με τις κατηγορίες οι οποίες υπάρχουν κάθε φορά σε αγώνες τέτοιους. Σας τις αναφέρω: Είναι κατηγορίες ηλικιακές, στις οποίες κάθε αθλητής που θα καταλάβει μια από τις πρώτες 3 θέσεις θα λάβει και αντίστοιχα έπαθλα.

Οι κατηγορίες είναι:

Ως 18 ετών, 19 έως 39 ετών, 40 έως 49 ετών, 50 έως 59 ετών και 60 ετών και πάνω.

Όλοι αυτοί οι αθλητές και άνδρες και γυναίκες που θα καταφέρουν να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες θα λάβουν και αναμνηστικά έξτρα δώρα και κύπελλα.

Ευελπιστούμε επίσης, αν όλα πάνε καλά, να μπορέσουμε να έχουμε και χρηματικά έπαθλα για τους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες και των δύο αθλημάτων, και του πενταριού (σ.σ. των 5 χιλιομέτρων) και του δεκαριού (σ.σ. των 10 χιλιομέτρων).

Δηλαδή, από τους αθλητές που θα τρέξουνε 5 χιλιόμετρα στην Εθνικής Αντιστάσεως, η οποία θα είναι τρεις στροφές ουσιαστικά, οι τρεις πρώτοι αθλητές θα λάβουν κάποια χρηματικά έπαθλα. Δεν ξέρουμε ακόμη τα ποσά, αλλά ευελπιστούμε με χορηγίες να μπορέσουμε να το καλύψουμε αυτό.

Αντίστοιχα, στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων που είναι 6 στροφές επί της Εθνικής Αντιστάσεως, οι αντίστοιχοι αθλητές που θα τερματίσουν, άνδρες και γυναίκες, οι τρεις πρώτοι θα πάρουν κι αυτοί κάτι αντίστοιχο.

Άρα η διαδρομή που σας προανέφερα – και σας δίνω τώρα την πληροφορία – είναι η κεντρική οδός της Κορίνθου, στην οποία, το Σάββατο το απόγευμα της 23ης Νοεμβρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία, θα είναι άδεια. Είναι ένα γεγονός το οποίο θα βγάλει τον κόσμο έξω. Ευελπιστούμε αυτό, να βγει ο κόσμος να δραστηριοποιηθεί, να κινητοποιηθεί, να χαρεί και θα είναι ένα απογευματινό προς βραδινό event, το οποίο θα κρατήσει σε εγρήγορση την πόλη και τους αθλητές οι οποίοι θα επισκεφτούν την πόλη μας.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ