Υλικά
Για το Κέικ
- 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 280 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 30 γραμμάρια κακάο
- 180 ml γάλα
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
Για το Κέικ
- Αφήνουμε το Βιτάμ και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πέικινγκ πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ, να αφρατέψει για 3 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τη βανιλέτα, το γάλα, το κονιάκ και, σταδιακά, το αλεύρι. Κατόπιν, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και, στο ένα, ενσωματώνουμε το κακάο και τις 3 κουταλιές γάλα.
- Αλείφουμε μια αντικολλητική φόρμα με Βιτάμ και ρίχνουμε, είτε μια-μια κουταλιές από τα δύο μείγματα ή απλώνουμε σε στρώσεις και με ένα ξυλάκι «ανακατεύουμε» επιφανειακά τα 2 μείγματα για να δώσει διάφορα σχέδια
- Ψήνουμε για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.
- Αν δεν θέλουμε χυμό πορτοκάλι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με 1 κ.σ γάλα • Αντί για ξύσμα λεμόνι μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από lime ή οποιοδήποτε ξύσμα επιθυμούμε • Μπορούμε να προσθέσουμε chips σοκολάτας στο μείγμα με το κακάο.
- vitam.gr