Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, έργο του συγγραφέα Σωτήρη Κοκκωνάκη παρουσιάζεται αύριο, Σάββατο 3 Μαϊου στις 7 μ.μ στο θεατράκι του Δημαρχείου Κορίνθου με θέμα τους Αρχαίους ελληνικούς αθλητικούς αγώνες και αγωνίσματα, τους πρωταθλητές, την ποίηση και τις τέχνες, με τρεις ομιλητές. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι υπήρχαν 61 Αρχαίοι αθλητικοί αγώνες, όπως διαβάζουμε!
Ο Γ.Γ του Δήμου Κορινθίων Β. Μπαλάφας που θα συντονίσει την εκδήλωση αναφέρει: «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και σημαντικό ερευνητικό πόνημα που καλύπτει πολυδιάστατα τη διεξαγωγή αρχαίων αθλητικών αγώνων, μερικοί από τους οποίους είναι άγνωστοι ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα.
Ο συγγραφέας, μετά από εξαντλητική έρευνα, παρουσιάζει αθλητικούς αγώνες που διεξάγονταν στην Αρχαία Ελλάδα, πέρα από τους γνωστούς αγώνες και τους συνδέει με διάφορες εκφάνσεις όπως η πολιτική, οι τέχνες, οι κοινωνικές διαστρωματώσεις και ζυμώσεις.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκλεκτοί προσκεκλημένοι που θα παρουσιάσουν πτυχές του βιβλίου ο καθένας μέσα από τις δικές του γνωστικές και εμπειρικές αφετηρίες.»