Eπίσκεψη Αμυρά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τί συζητήθηκε για τους δασικούς χάρτες – Ποιό το συμπέρασμα των συναντήσεων του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Οι δασικοί χάρτες και η  αναθεώρησή τους  συζητήθηκε  στις επαφές που είχε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς  κατά την επίσκεψή του το διήμερο 6 και 7 Μαΐου περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Υφυπουργός συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Φυσικού περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Αραβώση.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός επισκέφθηκε  την περασμένη  Πέμπτη τον Δήμο Δυτικής Μάνης στην Μεσσηνία και  την Παρασκευή 7 Μαΐου τον Δήμο Ανατολικής Μάνης στην Λακωνία, συμμετέχοντας σε συσκέψεις στα δύο Δημαρχεία για το πιο πάνω θέμα.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε και στις δύο πιο πάνω περιοχές ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, ενώ στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης μετείχε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ως γενικό συμπέρασμα των πιο πάνω συσκέψεων, σύμφωνα με την Περιφέρεια,  προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να ολοκληρωθούν οι Δασικοί Χάρτες μέσα στα νόμιμα πλαίσια, καθώς χωρίς αυτούς είναι αδύνατη και η ολοκλήρωση  του Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Στα επιμέρους στοιχεία που προέκυψαν από τις συγκεκριμένες συσκέψεις  περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Μέχρι το τέλος Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν λυθεί τα προβλήματα των εκτάσεων που έχουν χαρακτηρισθεί ΑΔ (Αγροί Δασωμένοι), λαμβάνοντας υπόψη ως προς τον χαρακτηρισμό τους και τα ίχνη από την ανθρωπογενή δραστηριότητα (αλώνια, στέρνες, ξερολιθιές, δενδροφυτεύσεις).

– Εξετάζεται η λύση μακροχρόνιας δικαιωματικά χρήσης για τα ΔΑ (Δασικά Αγροτικά).

– Έχει συσταθεί ομάδα εργασίας από επιστήμονες νομικούς, δασικούς και μελετητές, η οποία εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

– Αυξάνονται σε 300 οι επιτροπές για τις αντιρρήσεις.

– Λαμβάνονται πλέον υπόψη οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

– Προσλαμβάνονται 300 μόνιμοι δασολόγοι και άλλοι 700 μέσω ΟΑΕΔ.

– Τα φρύγανα και οι ασπάλαθοι δεν θεωρούνται δασικά.

– Οι περιοχές Natura επανεξετάζονται και θα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες.

– Όσον αφορά στα πρόδηλα σφάλματα, οι υπηρεσίες θα κινούν τις διαδικασίες χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ