Για να φτιάξουμε ζύμη για κρεπες, όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτιάχνουμε τη ζύμη για κρέπες
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.
Ψήνουμε τις κρέπες
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.
Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα της κρέπας και κουνάμε το αντικολιτικο τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μείγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες. Αν θέλετε πιο χοντρές κρέπες προσθέστε περισσότερη ποσότητα.
Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα.
Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες.
Για συνταγή γλυκές κρέπες αξίζει να δοκιμάσεις με σοκολάτα, με μπανάνα, με φρούτα, με παγωτό κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.
argiro.gr