ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 βανίλια
1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
1-2 κρόκοι αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
Διαλύουμε την σόδα μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην μας ανοίγει
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C. Πλάθουμε την ζύμη σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
Χτυπάμε τον κρόκο με πιρουνάκι και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ακόμη και αν μας φαίνεται ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο τα βγάζουμε στα 20 λεπτά για να είναι μαλακά εσωτερικά.