Υλικά συνταγής
200 γρ. βούτυρο και 30 γρ. για άλειμμα
80 γρ. αλεύρι
8 αυγά
1 λίτ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα πικρή, κομμένη σε κομματάκια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το γάλα και αποσύρουμε μόλις πάρει βράση.
Κρατάμε ένα φλυτζάνι γάλακτος και διαλύουμε την κουβερτούρα.
Αφήνουμε το υπόλοιπο γάλα να κρυώσει.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, αναμειγνύωντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, αναμειγνύουμε συνεχώς και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 με 6 λεπτά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να λευκανθεί το μίγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα των αυγών μέσα στη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας και όταν απορροφηθούν οι κρόκοι προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε τη σχάρα στο κάτω μέρος.
Αλείφουμε με τα 30 γραμμάρια βουτύρου 6 ατομικά πυρίμαχα, ή ένα μεγάλο.
Κατόπιν, χτυπάμε τα 8 ασπράδια με το αλάτι και φτιάχνουμε μια πηχτή μαρέγκα σε 3 δόσεις μέσα στο μείγμα των υλικών, ανακατεύοντας απαλά και προς μία πάντα κατεύθυνση.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ή στα πυρίμαχα.
Τέλος ψήνουμε 15 με 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του πυρίμαχου.
Το σουφλέ σοκολάτας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και σερβίρουμε.
Super syntages.gr