Σταφιδόπιτα

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

    Μισό κιλό αλεύρι, μαλακό

    200 γρ. Φαρίνα

    2 φλ. ελαιόλαδο

    400 γρ. ζάχαρη

    1 ποτ. χυμό πορτοκάλι

    1 ποτ.κρ. τσικουδιά

    Λίγη κανέλα

    Γαρύφαλλο

Για τη γέμιση

    1 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα

    2 φλ. σταφίδες

    2 κ.σ. αλεύρι, μαλακό

    200 γρ. τυρί

    Χυμό λεμόνι

    2 κ.σ. μέλι

    Κανέλα

    Γαρύφαλλο

    1 ποτ. κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε τη ζύμη  ως εξής: Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη φαρίνα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, τη τσικουδιά, τα κανελογαρύφαλλα και το αλεύρι. Κατόπιν ζυμώνουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί (να καλυφθεί όλο το ταψί και τα πλαϊνά του).  Κατόπιν, προχωράμε με τη γέμιση.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης πολύ καλά, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, επάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Μόλις βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με λίγο κονιάκ και μέλι, άν θέλουμε ή χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε τυρί θέλουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ