Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
–500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα
–250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα
–1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
–2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
–200 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλο
–150 γρ. γιαούρτι πλήρες
–100 γρ. Grana Padano DOP
–1 κλωναράκι φασκόμηλο
–1000 γρ. βρασμένες πατάτες
–½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
–50 ml. ελαιόλαδο
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Θαλασσινό Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
1 Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το φασκόμηλο, πασπαλίζουμε με πτην πάπρικα και μόλις θωρακιστεί προσθέτουμε τα μανιτάρια.
2 Προσθέτουμε την σάλτσα Worcestershire, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε και λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε το γιαούρτι και 2 κουταλιές Grana Padano DOP.
3 Σπάμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 80 γρ. Grana Padano, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και flakes Grana Padano DOP
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι για ν΄αρωματίσουμε το φαγητό
– Εκτός από πατάτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά
FUNKY COOK